ΕΘΝΙΚΟΣ Νίκη παραμονής για Εθνικό

Επικράτησε 1-0 του Άρη στο «Τσίρειο»
(58΄ Ζελάγια)

Σπουδαίας σημασίας νίκη πέτυχε ο Εθνικός επί του Άρη στο Τσίρειο. Η προσφυγική ομάδα, με γκολ-πέναλτι του Ζελάγια, πήρε το ζητούμενο και επανέφερε τη διαφορά από τη Δόξα, που βρίσκεται στην τελευταία θέση, στους επτά βαθμούς, καθώς έφτασε στους 33. Από την άλλη ο Άρης είναι μέχρι τώρα ο χαμένος της αγωνιστικής, αφού έμεινε στους 30 βαθμούς και είδε τη Δόξα να πλησιάζει στους τέσσερεις βαθμούς. Την επόμενη αγωνιστική

ο Εθνικός θα ταξιδέψει στη Λευκωσία και θα φιλοξενηθεί από τη Δόξα, ενώ ο Εθνικός θα φιλοξενηθεί από τον Ερμή.

Στα του παιγνιδιού, η νίκη των φιλοξενουμένων κρίνεται δίκαιη σε γενικές γραμμές, καθώς όσο το ματς ήταν στο 0-0 ήταν πιο απαιτητικοί και δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες. Πάντως το παιγνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας σε καμένα σημείο του. Αξίζει να σημειώσουμε ότι διατέθηκαν μόλις 31 εισιτήρια. Είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει αρκετούς.

Κακό ημίχρονο

Χωρίς ρυθμό, χωρίς διάθεση οι ποδοσφαιριστές, δεν υπήρξε τίποτα που να ΄ναι άξιο αναφοράς στο πρώτο ημίχρονο στο «Τσίρειο».

Άρης και Εθνικός αρκέστηκαν στα βασικά, σ΄ ένα παιγνίδι με πολλά λάθη από μέρους των παικτών, ενώ ξεχώρισαν και αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα. Δεν το χάρηκαν ιδιαίτερα όσοι το παρακολούθησαν το παιγνίδι, το οποίο ήταν βαρετό καθώς μόλις μια αξιόλογη φάση είχε και αυτή στο 17ο λεπτό με τον Κατσαράβα να αστοχεί από κοντά. Με το 0-0 πήγαν, όπως ήταν απόλυτο φυσιολογικό, στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Νίκη από τα έντεκα βήματα

Στην επανάληψη ο Άρης άγγιξε το γκολ με την έναρξη του ημιχρόνου, καθώς ο Μάρτινς στα 30 δευτερόλεπτα βρέθηκε απέναντι στον Μπογκατίνοφ, αλλά το πλασέ του έφυγε μόλις έξω.

Ακολούθως ο Εθνικός ανέβασε ρυθμούς και έφτιαξε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρει τελικά από τα 11 βήματα στο 58ο λεπτό. Ο Ζελάγια ανατράπηκε από τον Άλβαρες εντός περιοχής και ο Αργεντινός δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει το 14ο φετινό του τέρμα. Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τον Άρη αφού, πέραν από το γκολ, έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Άλβαρες με δεύτερη κίτρινη στη φάση που έκανε το πέναλτι.

Παρ' όλ' αυτά, στο 63ο λεπτό η «Ελαφρά Ταξιαρχία» άγγιξε την ισοφάριση με τον Μαραγκουδάκη, ωστόσο αντέδρασε σωστά ο Μπογκατίνοφ.

Στα τελευταίο 20λεπτο ο Εθνικός προσπάθησε να κάνει διαχείριση του προβαδίσματός του και, παρά τις προϋποθέσεις που δημιούργησε ο Άρης, κράτησε το μηδέν παθητικό και πανηγύρισε τη νίκη.

Κίτρινες: Μάρτινς, Μαραγκουδάκης / Ζελάγια, Κυπριανού, Ενέσκου, Κιπιάνι
Κόκκινες: Άλβαρες

Άρης: Γιαννακόπουλος, Παχίπης, Αουρέλιο, Γιούσεφ, Μάρτινς, Ευσταθίου, Μαραγκουδάκης, Όσκαρ, Ράσμους, Φράγκος, Ράντου

Εθνικός: Μπογκαντίνοφ, Στόιτσεφ, Κιπιάνι, Κατσιαράβα, Ενέσκου, Κυπριανού, Κρατσιούνοφ, Αρέστη, Ντόβπνια, Ζελάγια

Keywords
Τυχαία Θέματα