Ομόνοια: Εκστρατεία νίκης στη Λάρνακα

Εκστρατεία νίκης στη Λάρνακα από την Ομόνοια, για το σημερινό, πολύ σημαντικό παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΓΣΖ, στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Ένα παιχνίδι, που μπορεί να πάρει και τον χαρακτήρα «τελικού», για τους «πράσινους», αφού σε περίπτωση νίκης θα δημιουργήσουν διαφορά τριών βαθμών, στη μάχη της Ευρώπης, από την αντίπαλό τους, μια διαφορά που στην ουσία θα είναι τέσσερις βαθμοί, καθώς θα μετρούν δύο νίκες επί της λαρνακιώτικης ομάδας. Άλλωστε, υπό

προϋποθέσεις, δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο η 4η θέση και συνεπώς το σημερινό παιχνίδι αποκτά ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία για την ομάδα του Κώστα Καϊάφα, όπως βεβαίως και για την ισόβαθμή της, στην 3η θέση, ΑΕΚ.Με οδηγό το 3-1Οι τελευταίες καλές εμφανίσεις έχουν ανεβάσει τόσο την ψυχολογία, όσο και την αυτοπεποίθηση των παικτών της Ομόνοιας, αλλά σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του σημερινού παιχνιδιού θα παίξει και η τελευταία νίκη που πέτυχαν επί της ΑΕΚ με 3-1 στο ΓΣΖ, στις 3 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του β’ γύρου. Παρά την απογοήτευση που έφερε το τελικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ σε συνδυασμό με την απώλεια ακόμη ενός παίκτη (Φοφανά), θα επιδιώξουν σήμερα να επανέλθουν στις νίκες και να γίνουν τα «αφεντικά» της μάχης για έξοδο στην Ευρώπη. Πέραν του Φοφανά, εκτός πλάνων του Κώστα Καϊάφα βρίσκονται επίσης οι εδώ και καιρό παροπλισμένοι Ποτέ και Ρούμπιο. Τρεις σημαντικές απουσίες στην επιθετική γραμμή της Ομόνοιας, με την τεχνική ηγεσία να μην αλλάζει και πολλά σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Βεβαίως, ο κόουτς των «πρασίνων» μάς έχει συνηθίσει να αιφνιδιάζει με τις επιλογές του και δεν αποκλείεται και σήμερα να δούμε κάτι νέο στο αρχικό σχήμα.

Κλειδί ο Λέο«Κλειδί» στην τελική επιλογή του πλάνου που θα έχει στο σημερινό παιχνίδι η Ομόνοια, αποτελεί η θέση που θα κληθεί να καλύψει ο Λεάντρο. Ο Βραζιλιάνος πολυθεσίτης, βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και ο Κώστας Καϊάφας δεν διστάζει να του δίνει διάφορους ρόλους. Ο Λεάντρο στο τελευταίο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκε, τόσο ως κεντρικό χαφ όσο και ως αριστερό μπακ-χαφ, ενώ προηγουμένως τα είχε πάει περίφημα και ως στόπερ. Επιπλέον, θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Σκέμπρι στην επιθετική γραμμή, ενώ ακόμη πιο έτοιμος είναι και ο Ρόντρι για μια θέση στον άξονα. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Γιωργαλλίδης, δεξιά στην άμυνα ο Λομπτζιανίτσε και αριστερά ο Μαργκάσα (ή ο Λεάντρο). Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Ρούνιε και ένας εκ των Γκουλόν ή Λεάντρο. Στον άξονα ο Οικονομίδης είναι ο σίγουρος και απομένει να μάθουμε τον παρτενέρ του ανάμεσα σε Λεάντρο, Γκουλόν ή Ρόντρι. Πιο μπροστά ο Ασίς και στην κορυφή της επίθεσης ο Γκαρσία. Τρεις παίχτες (Ράμος, Κίρμ, Σκέμπρι) διεκδικούν τις δύο θέσεις στα φτερά της επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα