Τα ένοχα «μυστικά» που εξαφάνισαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

09:46 8/3/2015 - Πηγή: NewsBomb
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του εξαφανισμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Σπάει η σιωπή γύρω από την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, τα ένοχα μυστικά που έρχονται στο φως προκαλούν ανατριχίλα. Το βράδυ της Παρασκευής (06/03) ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, μόλις παρέλαβε στα χέρια του το πόρισμα της ΕΔΕ, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ,

ζήτηση την παραίτηση-απομάκρυνση του διευθυντή της σχολής, Κωνσταντίνου Μάντζαρη.

Το πολυσέλιδο πόρισμα της ΕΔΕ βασίζεται σε μαρτυρίες πάνω από 30 ατόμων, σπουδαστών, υπαλλήλων, καθηγητών, φυλάκων ακόμα και μαγείρων, και σύμφωνα με τις πληροφορίες προκύπτουν στοιχεία που δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο 20χρονος είχε πέσει θέμα bullying, ωστόσο αυτά δεν βοήθησαν ιδιαιτέρως τις Αρχές ώστε να κινηθούν προς μια κατεύθυνση.

«Εκτιμούμε ότι το παιδί εξαφανίστηκε και ήταν δική του απόφαση, εξαιτίας της πίεσης που δεχόταν από την σχολή με τα πειράγματα των σπουδαστών, αλλά και από την οικογένεια του, πιθανόν και για τους χαμηλούς βαθμούς που πήρε, μία ημέρα πριν χαθούν τα ίχνη του», αναφέρει στο Έθνος αξιωματικός που γνωρίζει πολύ καλά την υπόθεση.

Ο Βαγγέλης λίγο πριν εξαφανιστεί

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας το Σάββατο και το οποίο δείχνει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη σε κρητικό γλέντι ελάχιστες ημέρες πριν εξαφανιστεί.

Το βίντεο γυρίστηκε λίγες μέρες μετά την Πρωτοχρονιά του 2015 και απεικονίζει τον αγνοούμενο φοιτητή μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του, συγγενείς και φίλους σε παραδοσιακό κρητικό γλέντι.

Βαγγέλης Γιακουμάκης παρέα στο Βρύσινα», τιτλοφορείται το βίντεο και τα σχόλια που το ακολουθούν στο YouTube είναι γεμάτα ευχές για να βρεθεί γρήγορα ο φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής των Ιωαννίνων, ο οποίος αγνοείται από τις 6 Φεβρουαρίου.

Η μαρτυρία σπουδαστή που προκαλεί ανατριχίλα

Σοκαριστική ήταν η μαρτυρία ενός συμφοιτητή του Βαγγέλη Γιακουμάκη που μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και αποκάλυψε πως ένας από την παρέα των Κρητικών, είχε περάσει έναν ιμάντα στον λαιμό του αγνοούμενου φοιτητή και παραλίγο να τον στραγγαλίσει.

Τα βασανιστήρια δεν είχαν τελειωμό για τον -εδώ και ένα μήνα- αγνοούμενο Βαγγέλη, λίγο μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου οι συμφοιτητές του, σύμφωνα με τα λεγόμενα του φοιτητή, τον έδεσαν με το ζόρι σε μια καρέκλα στο πλαίσιο «της πλάκας». Εκείνος προσπαθούσε να ξεφύγει και όταν τα κατάφερε, ένας από τους αυτούς τον ακολούθησε στο διάδρομο της εστίας, του πέρασε έναν ιμάντα στο λαιμό και τον τραβούσε με δύναμη.

Κατακόκκινος ο Βαγγέλης σύμφωνα με την μαρτυρία πήγε στο δωμάτιο του και κλειδώθηκε. Τότε οι Κρητικοί χτυπούσαν δυνατά την πόρτα απειλώντας τον πως αν δεν ανοίξει θα το μετανιώσει... Εκείνη την ημέρα ο Βαγγέλης δεν έφυγε ποτέ από το δωμάτιο του.

Ο Βαγγέλης το τελευταίο διάστημα φαινόταν καταβεβλημένος. Χαρακτηριστικό του φόβου που ένιωθε ήταν πως επέλεγε να κάνει ντους στις 3 τα ξημερώματα για να μην τον δουν οι συμπατριώτες του και του κλείσουν το νερό.

Keywords
Τυχαία Θέματα