Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μ.Σιζόπουλου- Εκπαιδευτικών οργανώσεων

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Δευτέρας (20/8) η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, και των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ανέφερε ότι θα μεταφέρει τις σκέψεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων αλλά και τις δικές του θέσεις στον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με όσα δήλωσε, θα έχει εκ νέου συνάντηση στις 14:30 με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Να θυμίσουμε ότι σε μελέτη του πολυσέλιδου υπομνήματος του Υπουργού

Παιδείας θα προβούν σήμερα οι γραμματείες των εκπαιδευτικών οργανώσεων, με το οποίο τις καλεί να συνεχίσουν το διάλογο για εξορθολογισμό της εκπαίδευσης.

Ακολούθως οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις θα ετοιμάσουν κοινή απάντηση στον Υπουργό Παιδείας, την οποία θα επιδώσουν κατά τη συνάντησή τους, όπως όλα δείχνουν, την Τετάρτη.

Η μόνη διέξοδος στην κρίση στην παιδεία είναι η αναστολή των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου διαμηνύουν στον Υπουργό Παιδείας οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών.

Στο πολυσέλιδο υπόμνημα του Υπουργού Παιδείας επαναλαμβάνεται η αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να προχωρήσει στον εξορθολογισμό του συστήματος απαλλαγών σε διδακτικό χρόνο, που παραχωρούνται στους εκπαιδευτικούς.

Το Υπουργείο Παιδείας προετοιμάζει, μάλιστα, τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για την ενσωμάτωση των απαλλαγών στο νέο σύστημα αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών, για το οποίο, τονίζει, πρέπει ο διάλογος να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό.

Keywords
Τυχαία Θέματα