Οικολόγοι: Στεκόμαστε στο πλάι της Άννας Αριστοτέλους και τιμούμε το έργο της

Ανακοίνωση εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων σχετικά με τις καταγγελίες της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους

Η ανακοίνωση: 

Η καταγγελία της Διευθύντριας των Φυλακών κυρίας Άννας Αριστοτέλους κατά ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας είναι πολύ σοβαρή και πρέπει να διερευνηθεί άμεσα από ανεξάρτητο ανακριτή.

Σύμφωνα με την καταγγελία, αξιωματικός της Αστυνομίας είχε επικοινωνία με βαρυποινίτη ώστε να εξασφαλίσει βίντεο από την προσωπική ζωή της διευθύντριας των φυλακών. Το γεγονός ότι η κυρία Αριστοτέλους θα ζητήσει

από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας απαλλαγή από τα καθήκοντα της λόγω της ανασφάλειας που της δημιουργεί η συνέχιση της παρουσίας του αξιωματικού στο σώμα, μας ανησυχεί ακόμη περισσότερο και απαιτούμε άμεσο χειρισμό του θέματος για να μην απομακρυνθεί από το νευραλγικό πόστο των φυλακών.

Σε δηλώσεις της η βουλεύτρια του Κινήματος κα. Αλεξάνδρα Ατταλίδου αναφέρει πως: «Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζουμε με απέχθεια οποιαδήποτε μορφή βίας κατά των γυναικών, στεκόμαστε στο πλάι της Άννας Αριστοτέλους και τιμούμε το αξιόλογο έργο της στις φυλακές, που έβγαλε την Κύπρο από τη μαύρη λίστα των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα σωφρονιστικά ιδρύματα. Θεωρούμε άκρως σοβαρές τις καταγγελίες, ειδικά όσον αφορά σχέσεις του υπόκοσμου με αξιωματούχο της αστυνομίας, και ζητούμε την προστασία της κυρίας Αριστοτέλους.

Απαιτούμε από τον Αρχηγό της Αστυνομίας να θέσει σε διαθεσιμότητα τον αξιωματικό μέχρι το συμβάν να διερευνηθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα και την Υπουργό Δικαιοσύνης.

Το κράτος δικαίου, η διαφάνεια, και η λογοδοσία πρέπει να είναι οι αρχές ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους στο οποίο πράξεις όπως αυτή διώκονται με μεγάλη αυστηρότητα».

Διαβάστε ακόμη:

ΔΗΚΟ για Αριστοτέλους: Να διερευνηθούν άμεσα και εις βάθος οι καταγγελίες

Ηλιάδης: Να διερευνηθούν εις βάθος οι καταγγελίες της Αριστοτέλους

Keywords
Τυχαία Θέματα