Οικολόγοι: Η υγεία στην Κύπρο εν έτει 2019 είναι για τους λίγους

«Το ΓεΣΥ, εκτός από γεγονός ότι διασφαλίζει το αναφαίρετο δικαίωμα του λαού για πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εξαλείφει ταυτόχρονα και την κοινωνική αδικία που είναι γενικότερα παραδεκτή, όπου οι προνομιούχοι έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν νοσηλευτήρια ή γιατρούς της επιλογής τους και να εξυπηρετηθούν ταχύτερα, την ώρα που οι μη προνομιούχοι πολίτες καταλήγουν στα κρατικά νοσηλευτήρια των οποίων η κατάσταση είναι ευρέως γνωστή», δήλωσε σήμερα το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής των Οικολόγων και υποψήφιας Ευρωβουλευτή κ. Αλεξίας Σακαδάκη .

Η Αλεξία Σακαδάκη, με αφορμή πρόσφατη

έρευνα της Eurostat για το θέμα της υγείας και της πρόσβασης σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Κύπρο, ανέφερε ότι: «Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά καθώς όπως εξάγεται από τα συμπεράσματα της έρευνας η Κύπρος φαίνεται να είναι στη χειρότερη θέση μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε. Εννέα στους δέκα πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρές έως πολύ σοβαρές δυσκολίες να ανταπεξέλθουν στο κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ενώ σημαντικό ποσοστό των οικογενειών (53%) ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Οι αριθμοί καταδεικνύουν πλέον χωρίς καμιά αμφιβολία ότι η υλοποίηση ενός Γενικού Σχεδίου Υγείας είναι μονόδρομος για πολλούς περισσότερους λόγους από όσους μέχρι σήμερα προτάθηκαν».

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνει για ακόμη μια φορά ότι όσοι αναζητούν λύσεις εκτός ΓεΣΥ ή προτείνουν ακρωτηριασμό του, δεν προσφέρουν θετικές υπηρεσίες στον κυπριακό λαό αλλά μόνο εξυπηρετούν είτε τη συνέχιση της υφιστάμενης κατάστασης και τον διαχωρισμό των ασθενών σε προνομιούχους και μη ή δικά τους και αλλότρια συμφέροντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα