Οικολόγοι: Δεν μπορεί να υπάρξει θετική ατζέντα για την Τουρκία

Ανακοίνωση εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με την οποία τονίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει θετική ατζέντα για την Τουρκία.

Η ανακοίνωση: 

Πολύ ορθά ο πρόεδρος Αναστασιάδης φρόντισε να διαμηνύσει χτες δημόσια ότι θα ασκήσει βέτο στο προσεχές συμβούλιο των ηγετών της ΕΕ για τη θετική ατζέντα για την Τουρκία.

Δεν μπορεί να υπάρξει θετική ατζέντα για την Τουρκία εάν δεν εφαρμόσει πρώτα τις κυπρογενείς της υποχρεώσεις απέναντι στην ΕΕ (που συμφωνήθηκαν από το 2005), εγκαταλείψει τα σχέδια εποικισμού της κλειστής

περιοχής των Βαρωσίων και τις θέσεις της για λύση δύο κρατών.

Καλούμε τον πρόεδρο Αναστασιάδη πέραν των δηλώσεων να προβεί σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες προς τους ηγέτες των κρατών μελών ούτως ώστε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσει το σκληρό χαρτί του βέτο.

Η προηγούμενη ιστορία του δυστυχώς δεν μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε. Η ιστορία με το "δεσμεύομαι" και  το  "πιστόλι στον κρόταφο" στο Eurogroup  του 2013, έχει επαναληφθεί πολλές φορές, κατά τρόπο που δεν μπορεί πλέον να είναι αξιόπιστος ο πρόεδρος Αναστασιάδης όταν διακηρύσσει ότι θα χρησιμοποιήσει το βέτο.

Μια μικρή χώρα όπως η Κύπρος,  με ηγέτη που θεωρείτε ήδη αναξιόπιστος,  δεν είναι εύκολο να προβάλει και να κρατήσει το βέτο.

Ας αναλώσει τον χρόνο που απομένει μέχρι το ευρωπαϊκό συμβούλιο να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες για να μην χρειαστεί το βέτο,  κι ας αφήσει τον προεκλογικό του ΔΗΣΥ για τους υποψήφιους βουλευτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα