ΣΕΕ:Είπαν «ναι» για περιορισμό του AstraZeneca -Δεν κατέληξαν σε ποιόν

Αποκλειστικά για το εμβόλιο της AstraZeneca και τα δύο περιστατικά θρομβώσεων στην Κύπρο, εκ των οποίων το ένα στοίχησε τον θάνατο της 39χρονης βρετανίδας που διέμενε στην Πάφο, συζήτησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίας τους τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας.


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας τα μέλη σύγκλιναν στη θέση πως θα πρέπει να υπάρξει περιορισμός ως προς την χρήση του συγκεκριμένου

εμβολίου, ωστόσο σύμφωνα με το μέλος της ΣΕΕ δρ. Μαρία Κολιού εκφράστηκαν διαφορετικές απόψεις για το ποιος θα είναι ο περιορισμός .

Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, η δρ Κολιού εξήγησε πως  «υπήρξαν μέλη που στήριξαν την θέση του ηλικιακού περιορισμού, δηλαδή να χορηγείται σε άτομα κάτω των 40 ετών και άλλα μέλη στήριξαν την πλήρης απαγόρευσή του εμβολίου. Οι απόψεις όλων στηρίχθηκαν σε επιστημονικά στοιχεία».

Λόγω των διαφορετικών απόψεων που εκφράστηκαν δεν υπήρξε τελική κοινή θέση από την Ομάδα παρά μόνο ότι θα πρέπει να υπάρξει ο περιορισμός. Έτσι, σύμφωνα τη δρ. Κολιού ξεχωριστά τα μέλη διατύπωσαν γραπτώς την θέση τους για το ζήτημα.

Αυτό που αναμένεται είναι ο επικεφαλής της ΣΕΕ, Κωνσταντίνος Τσιούτης να συγκεράσει τις θέσεις τους σε μία και στη συνέχεια να την μεταφέρει στον υπουργό Υγείας, για τελικές αποφάσεις.

Ερωτηθείσα εάν κάποιος που έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου μπορεί να προχωρήσει στη δεύτερη, η δρ Κολιού εξήγησε πως οι όποιες παρενέργειες θα εμφανιστούν κατά την πρώτη δόση. Στη δεύτερη οι πιθανότητες είναι μηδαμινές.

Τέλος η δρ Κολιού είπε πως δεν συζήτησαν κανένα άλλο ζήτημα στη χθεσινή συνεδρία.

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγει η Πύλη Εμβολιασμού για τις ηλικίες 40-42 ετών

Rapid τεστ: Τα σημεία δειγματοληψίας για σήμερα Τετάρτη (ΠΙΝΑΚΑΣ)
 

Keywords
Τυχαία Θέματα