Επιστρέφει στη Β' κατηγορία μετά από 11 χρόνια

Η Νέα Σαλαμίνα δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα «ζωής ή θανάτου» απέναντι στη Δόξα και με συντριβή 1-4 υποβιβάστηκε και μαθηματικά, μια αγωνιστική πριν το τέλος του μαραθωνίου.  

Οι ερυθρόλευκοι με 10 συνεχόμενες παρουσίες στα σαλόνια του κυπριακού ποδοσφαίρου, με κάποιες εξ αυτών απόλυτα πετυχημένες, επιστρέφουν στη Β’ Κατηγορία.

Η επόμενη ημέρα θα είναι πολύ δύσκολη για την ομάδα της Αμμοχώστου, ειδικά στο οικονομικό κομμάτι, αφού οι πόροι θα είναι ελάχιστοι. Χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο, το

οποίο αποτελούσε το βασικό και εγγυημένο αιμοδότη της ομάδας την τελευταία δεκαετία, τα δεδομένα χαρακτηρίζονται δύσκολα.

Το ίδιο δύσκολο θα είναι και στο αγωνιστικό, με τους ποδοσφαιριστές να μένουν ελεύθεροι και τη Νέα Σαλαμίνα να ξεκινά από το μηδέν την προσπάθεια για επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία.

Οι λόγοι της αποτυχίας θα πρέπει να αναλυθούν με ψυχραιμία από το διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να μην επαναληφθούν τη νέα χρονιά που θα είναι πολύ κρίσιμη για το άμεσο μέλλον του Συλλόγου. Η Σαλαμίνα σε καμία περίπτωση δεν δικαιούται να συμβιβαστεί με τη Β’ κατηγορία και η άμεση άνοδος επιβάλλεται για πολλούς λόγους.

Θυμίζουμε πως η ομάδα ήταν η πρώτη που... κτυπήθηκε από τον κορωνοϊό, ωστόσο δεν είναι ο βασικός λόγος της αποτυχίας. Ο κακός προγραμματισμός του καλοκαιριού και η διαχείριση κατά τη διάρκεια της περιόδου είναι αυτά που έστειλαν την ομάδα μετά από 11 χρόνια στη Β’ κατηγορία.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα