«Οι τιμές ήταν καλές»

ΓΙΩΡΚΑΤΖΗ ΓΙΑ ΑGUSTA
«Οι διαδικασίες ήταν σωστές και οι τιμές ήταν καλές» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, η πρώην Γενική Ελέγκτρια Χρυστάλλα Γιωρκάτζη στα μέλη της Επιτροπής Άμυνας κατά την επίμαχη συνεδρία το 2008, οπόταν λήφθηκε απόφαση να δαπανηθούν 45 εκ. αντί 12 εκ. για αγορά των πέντε ελικοπτέρων τύπου Agusta.

Σύμφωνα με έγκυρη πληροφόρηση της «Σημερινής», η συγκεκριμένη αναφορά καταγράφεται στα πρακτικά της Επιτροπής, τα οποία αναμένεται να αξιολογηθούν από τον Γενικό Εισαγγελέα, στο πλαίσιο διεξαγωγής ποινικής

έρευνας. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η Ελεγκτική Υπηρεσία αναμένεται να στείλει σήμερα στη Νομική Υπηρεσία τα ονόματα όλων εμπλεκομένων στη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς και διάφορα έγγραφα που ενδεχομένως να τεκμηριώνουν την καταγγελία της για απόκρυψη στοιχείων που οδήγησαν σε παραπληροφόρηση της Βουλής.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο Διευθυντής Τεχνικού Ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Αντρέας Χασαπόπουλος έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει τον Προϊστάμενό του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ότι το 2008 ο ίδιος διενήργησε έρευνα αγοράς και ετοίμασε σημείωμα προς την τότε προϊστάμενή του Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, καταγγέλλοντας πως οι τιμές που θα αγοράζονταν τα ελικόπτερα ήταν αδικαιολόγητα υψηλές. Εξηγούσε ότι οι προδιαγραφές ήταν «φωτογραφικές», με αποτέλεσμα να περιοριστούν οι συμμετοχές εταιρειών και να ανέβει η τιμή αγοράς.

Ωστόσο, ο κ. Χασαπόπουλος καταγγέλλει στο σημείωμά του προς τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη ότι, στην κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας, η πρώην Γενική Ελέγκτρια παραπλάνησε τους βουλευτές και δεν τους ενημέρωσε για τα ακριβή συμπεράσματα της έρευνάς του.

Keywords
Τυχαία Θέματα