Μερική άρση των μέτρων στο Λιμάνι Λεμεσού

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΗΚ
ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ και νηνεμία μαζί επικρατεί στο λιμάνι Λεμεσού ύστερα από την απόφαση των εργαζόμενων μελών της ΣΕΚ να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι μέλη των υπόλοιπων συντεχνιών συνεχίζουν την επ' αόριστον απεργία. Μετά από πολύωρη συνάντηση που είχαν χθες το πρωί οι εκπρόσωποι των συντεχνιών των εργαζομένων στο λιμάνι Λεμεσού με τον Υπουργό Μεταφορών

Μάριο Δημητριάδη, η ΣΕΚ δήλωσε ικανοποιημένη και κάλεσε τα μέλη της να επιστρέψουν στις εργασίες τους, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζουν οι υπόλοιπες συντεχνίες, τα μέλη των οποίων συνεχίζουν την επ' αόριστον απεργία.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο ΓΓ της Συντεχνίας Υπαλλήλων Αρχής Λιμένων Κύπρου (ΣΥΑΛΚ) Ανδρέας Γεωργίου, κατά την πολύωρη σύσκεψη παρουσιάστηκαν από τον Υπουργό Μεταφορών πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου και συμφωνήθηκε το σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης, ωστόσο παραμένει σε εκκρεμότητα η συμφωνία της οργανωτικής δομής της Αρχής Λιμένων. Διαχωρίζοντας τη θέση της ΣΕΚ, ο αναπληρωτής Γραμματέας του Κλάδου Μεταφορών της Τίτος Τιμοθέου δήλωσε ότι «έχουμε πεισθεί από τον Υπουργό για όσα μας έχει υποσχεθεί και για όσα συμφωνήθηκαν γραπτώς αλλά και προφορικώς και παραμένει μόνο η εκκρεμότητα της οργανωτικής δομής της Αρχής Λιμένων, η οποία χρειάζεται πάρα πολύ χρόνο για συζήτηση».

Την ίδια ώρα υπογράμμισε ο κ. Τιμοθέου πως θα εξυπηρετούνται κανονικά κρουαζιερόπλοια και πλοία με ευπαθή προϊόντα.
Ο Υπουργός Μεταφορών κάλεσε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, διαβεβαιώνοντας ότι η νέα οργανική δομή δεν θα επηρεάσει τα δικαιώματα του υφιστάμενου προσωπικού.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στην Αρχή Λιμένων αξιώνουν αναστολή της συζήτησης στη Βουλή για μια βδομάδα του περί ρύθμισης αποκρατικοποίησης νόμου του 2014, μέχρι να ρυθμιστούν νομικά τα εργασιακά τους θέματα. Η συζήτηση του νόμου αναμένεται αύριο Πέμπτη.

Απεργίες και στην ΑΗΚ
Στο μεταξύ στις απεργιακές κινητοποιήσεις που σημειώνονται στα κρατικά νοσηλευτήρια και στο λιμάνι Λεμεσού θα προστεθεί από τις 6 Απριλίου και η απεργία διαρκείας, την οποία εξήγγειλαν χθες οι συντεχνίες που είναι οργανωμένες στην Αρχή Ηλεκτρισμού. Οι συντεχνίες ενημέρωσαν με επιστολή τους τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της ΑΗΚ Αντώνη Πατσαλή για τις αποφάσεις τους. Σημειώνουν ότι καταδικάζουν και απορρίπτουν τις ενέργειες του Υπουργείου Εμπορίου το τελευταίο διάστημα, ενώ τις καταγγέλλουν και ως εκβιαστικές και ετσιθελικές, που στοχεύουν στην αποδόμηση, αποδυνάμωση, διάλυση και, τέλος, την εκποίηση της ΑΗΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα