Οι μαιευτικές κλινικές εκπέμπουν σήμα κινδύνου (vid)

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι μικρομεσαίες μαιευτικές κλινικές, οι οποίες οδηγούνται σε «λουκέτο», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των μικρομεσαίων κλινικών Γιώργο Λεοντιάδη.

Μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ και την εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», ο κ. Λεοντιάδης ανέφερε πως ένας νόμος ο οποίος ψηφίστηκε είναι η αιτία που απειλεί τις μαιευτικές κλινικές.

Ο νόμος προνοεί ότι, για να μπορεί μια μαιευτική κλινική να λειτουργήσει, πρέπει να εργοδοτεί τουλάχιστον πέντε μαίες, κάτι το οποίο είναι δύσκολο, καθώς δεν υπάρχει επαρκής αριθμός μαιών.

Όπως

ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Λεοντιάδης, μόνο 14-15 μαίες αποφοιτούν από το ΤΕΠΑΚ κάθε χρόνο, αριθμός ο οποίος δεν είναι ικανοποιητικός.

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε η Διευθύντρια του Γραφείου του Υπουργού Υγείας Αναστασία Ανθούση, αναφέροντας πως το εν λόγω ζήτημα έχει προβληματίσει τον Υπουργό και διόρισε μια Ad Hoc Επιτροπή, στην οποία δόθηκε διορία δύο μηνών να υποβάλει εισηγήσεις, λαμβάνοντας υπόψη τα κυπριακά δεδομένα και την επάρκεια μαιών.

Μιλώντας στην εκπομπή, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής Κώστας Κωνσταντίνου ανέφερε ότι η Επιτροπή θα αναμένει να κατατεθούν ενώπιόν της οι εισηγήσεις της Ad Hoc Επιτροπής και θα πράξει αναλόγως.

Keywords
Τυχαία Θέματα