Οι κινήσεις για να βγει το καλεντάρι

Η UEFA έκανε αυτό που έπρεπε και ανέβαλε το Euro 2020 που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαιρί για το επόμενο του 2021. Η απόφαση αυτή είναι προς την σωστή κατέυθυνση για να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα όλου του κόσμου και δη το δικό μας. Ο πρόεδρος της ΚΟΠ θα ενημερώσει τα σωματεία για τα σενάρια επανέναρξης των πρωταθλημάτων.

Ως πιο πιθανή εβδομάδα επανέναρξης φαντάζει η πρώτη του Μάη ή η τελευταία του Απρίλη

μετά το Πάσχα,εάν κυλήσουν όλα ομαλά φυσικά,καθώς τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο με τον συγκεκριμένο ιό. Βέβαια, η UEFA έχει ορίσει την 30η Ιουνίου ως την ημέρα που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα πρωταθλήματα, κάτι που σημαίνει πως ίσως έχουμε διπλά παιχνίδια για μερικές εβδομάδες. Δηλαδή, μπορεί να έχουμε παιχνίδια Τετάρτη και Σαββατοκύριακο. Το καλεντάρι βγαίνει μόνο αν υπάρξει σύμπτυξη των αγωνιστικών σε παιχνίδια ανά τρεις ημέρες για μερικές εβδομάδες.

Φυσικά, όλα αυτά είναι ακόμα θεωρητικά, αφού ο κορωνοϊός δεν φαίνεται να έχει ημερομηνία λήξης κάτι που καθιστά δύσκολο το έργο όλων των αρμόδιων στο ποδόσφαιρο για να φτιάξουν το καλεντάρι των πρωταθλημάτων.

Κανείς δεν επιθυμεί την μη ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων,καθώς θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για τις ομάδες,τις ομοσπονδίες και γενικότερα τον αθλητισμό, κάτι που καθιστά σαφή την θέληση να διεξαχθούν τα πρωταθλήματα και οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αγώνες Τετάρτη και Σαββατοκύριακο.

Keywords
Τυχαία Θέματα