Οι ελπίδες στη Σκοποβολή στο Μικτό Σκητ (φωτος)

Εκτός ημιτελικών στους άνδρες οι Αχιλλέως και Χάσικος.

Χωρίς εκπροσώπηση έμεινε η Κύπρος στον ημιτελικό των Ανδρών στο Σκητ, ύστερα από την ολοκλήρωση των προκριματικών του αγωνίσματος στους 1ους Πανευρωπαϊκούς αγώνες που διεξάγονται στο Μπακού. Ο Γιώργος Αχιλλέως έμεινε εκτός εξάδας για έναν μόλις δίσκο καταλαμβάνοντας την 8η θέση και ο Ανδρέας Χάσικος κατέλαβε την 19η θέση. Οι Κυπριακές συμμετοχές ολοκληρώνονται τη Δευτέρα με το Μικτό Σκητ. Την ομάδα στο αγώνισμα θα στελεχώσουν ο Γιώργος Αχιλλέως

και η Άντρη Ελευθερίου.

Εκτός εξάδας για έναν δίσκο
Το έργο του Γιώργου Αχιλλέως για πρόκριση στην ημιτελική εξάδα κατά τη δεύτερη μέρα του προκριματικού στο Σκητ, ήταν εκ προοιμίου δύσκολο αφού ξεκινούσε από την 9η θέση με επίδοση 73/75, κυνηγώντας στους τελευταίους 50 δίσκους να καλύψει τη διαφορά τους ενός δίσκου από τους προπορευόμενους. Η μέρα ξεκίνησε ιδανικά για τον Αχιλλέως αφού σημείωσε το απόλυτο στο πρώτο 25άρι και με 98/100 δίσκους αναρριχήθηκε στην 4η θέση μαζί με πέντε άλλους αθλητές.
Όλα θα κρίνονταν στον τελευταίο γύρο και όσοι εκ των προπορευόμενων έκαναν 25άρι θα είχαν πολύ σοβαρό προβάδισμα για τον τελικό. Ο Αχιλλέως όμως έχασε δύο δίσκους, κατά σύμπτωση στο ίδιο γήπεδο (Β), και στις ίδιες βάσεις (2 και 4) όπου αστόχησε την πρώτη μέρα των προκριματικών, ολοκληρώνοντας στην 8η θέση με επίδοση 121/125. Όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, αν έχανε ένα δίσκο στο τελευταίο 25άρι, θα είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στον ημιτελικό μέσα από διαδικασία shoot-off, αφού στην 6η θέση ισοβάθμησαν δύο αθλητές με 122/125 επιτυχίες. Ο προκριματικός της δεύτερης μέρας διεξήχθη υπό συνθήκες δυνατού αέρα.

Ο Ανδρέας Χάσικος διατηρούσε αμυδρές ελπίδες ύστερα από το 71/75 της πρώτης μέρας, για να διεκδικήσει είσοδο στην ημιτελική εξάδα. Τελικά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με την πρώτη μέρα, σημειώνοντας επίδοση 23/25 και στη συνέχεια 24/25 και με συνολικό σκορ 118/125 κατέλαβε τη 19η θέση επί συνόλου 30 αθλητών. Οι επιδόσεις και οι θέσεις που κατέλαβαν και οι δύο αθλητές, δεν θεωρούνται αντιπροσωπευτικές της αξίας και των δυνατοτήτων τους.

Αυτό όμως που έγινε αντιληπτό για άλλη μια φορά, είναι ότι έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι αθλητές που διεκδικούν με αξιώσεις τις πρώτες θέσεις, και αυτό σε συνδυασμό με τη διαδικασία με την οποία διεξάγεται ο ημιτελικός γύρος και κερδίζονται τα μετάλλια, έχει μετατρέψει το άθλημα σε εντελώς απρόβλεπτο ως προς τους νικητές σε κάθε διοργάνωση. Το χρυσό μετάλλιο πήγε στον Ιταλό Λουτσίνι που ήταν μόνος πρώτος στον ημιτελικό με 15/16 επιτυχίες και στη συνέχεια επικράτησε και στον τελικό. Ο Σουηδός Νίλσον μπήκε στην ημιτελική εξάδα κερδίζοντας τον Μαυρομμάτη από την Ελλάδα στο s-off (7-6), και σε νέο s-off με τέσσερις αθλητές κατάφερε να μπει στον τελικό όπου πέραν του αργυρού μεταλλίου εξασφάλισε για τη Σουηδία την Ολυμπιακή κάρτα (οι Ιταλοί έχουν ήδη εξασφαλίσει δύο κάρτες στο αγώνισμα). Όλα αυτά από τον αθλητή με το 122/125 στον προκριματικό, έναν μόλις περισσότερο δίσκο από τον Αχιλλέως που έμεινε 8ος στην κατάταξη. Οι ισορροπίες αποδεικνύονται λεπτές.

Μικτό με Γιώργο Αχιλλέως &Άντρη Ελευθερίου
Οι Κυπριακές παρουσίες στη Σκοποβολή, ολοκληρώνονται με το αγώνισμα στο Μικτό Σκητ. Την Κυπριακή ομάδα θα συγκροτήσουν οι Γιώργος Αχιλλέως και Άντρη Ελευθερίου, και θεωρείται μία από τις ισχυρότερες στο αγώνισμα. Στον αγώνα θα συμμετάσχουν έντεκα χώρες και η ομάδα της Ιταλίας με τους Λουτσίνι/Μπακόζι, δείχνει ως το απόλυτο φαβορί του αγωνίσματος. Από κει και πέρα, όλες οι υπόλοιπες ομάδες πλην του «γηπεδούχου» Αζερμπαϊτζάν, θα δώσουν την μάχη της εξάδας και στη συνέχεια των μεταλλίων. Στον προκριματικό γύρο κάθε άνδρας και κάθε γυναίκα θα στοχεύσουν σε 50 δίσκους. Αν το άθροισμα των επιδόσεων των αθλητών στους προκριματικούς των ατομικών αγωνισμάτων ανδρών και γυναικών που προηγήθηκαν στις δύο πρώτες μέρες του Σκητ θεωρείται μία καλή ένδειξη, τότε η Κύπρος βαδίζει σε καλό δρόμο αφού η άτυπη αυτή επίδοση την κατατάσσει δεύτερη πίσω από την Ιταλία.

Αποτελέσματα Κυριακής 21 Ιουνίου
Σκοποβολή
Σκητ Ανδρών
Προκριματικός (Day2): Γιώργος Αχιλλέως 8ος, 121/125 (25/25, 23/25, 25/25, 25/25, 23/25), Ανδρέας Χάσικος 19ος 118/125 (23/25, 24/25, 24/25, 23/25, 24/25)

Πρόγραμμα Δευτέρας 22 Ιουνίου
Σκοποβολή
07.30 Σκητ Μικτό Προκριματικό Γιώργος Αχιλλέως / Άντρη Ελευθερίου
09.30 Ημιτελικός
10.15 Τελικός

Φωτογραφίες Σελήνη Αλεξία

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
21 Ιουνίου 2015

Keywords
Τυχαία Θέματα