Οι δηλώσεις των Υπουργών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

Σε κλίμα αισιοδοξίας έγινε η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας, στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Οι υπουργοί προερχόμενοι έδωσαν έμφαση στην ταχύτητα, την δουλειά και την αποτελεσματικότητα.

Ο 'Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε, «θα προχωρήσουμε γρήγορα. Δεν θα το πιστεύετε. Η εντολή του πρωθυπουργού είναι να τα κάνουμε όλα πολύ γρήγορα».

«Σοβαρότητα, σεμνότητα, και ταχύτητα για μια πολιτική με αποτέλεσμα», σημείωσε ο

Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Περιβάλλοντος.

Ο Χάρης Θεοχάρης, υπουργός Τουρισμού, είπε ότι «ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία που πρέπει να συμβάλει στην ανάπτυξη».

«Είναι ημέρα μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Έχουμε συναίσθηση ευθύνης για να εκπληρώσουμε την εντολή του ελληνικού λαού», ανέφερε ο Μάκης Βορίδης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Θεόδωρος Καράογλου, υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, τόνισε «αναλαμβάνω με αυξημένη ευαισθησία, λόγω της απαράδεκτης Συμφωνίας των Πρεσπών. Θα αξιοποιήσουμε το βέτο στην ΕΕ για να μειώσουμε τις συνέπειες της Συμφωνίας για την χώρα».

«Όλα θα πάνε καλά. Δουλειά, σοβαρότητα, έργο», είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης, υφυπουργός Αθλητισμού.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, σημείωσε ότι, «είναι μια ημέρα αλλαγής σελίδας. Συντάσσομαι πλήρως με την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ένα μεγάλο θέμα είναι το μεταναστευτικό. Η Ελλάδα πρέπει να ακτινοβολεί με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παράλληλα να είναι ασφαλής χώρα» με τον Γιάννη Πλακιωτάκη, υπουργό Ναυτιλία να λέει ότι «η Ναυτιλία είναι εθνική υπόθεση. Η Ελλάδα έχει ρόλο στα παγκόσμια δρώμενα».

Ο Γιώργος Ζαββός, υφυπουργός Οικονομικών, είπε πως «είναι μια κυβέρνηση πολύ δυνατή θα επαναφέρει την Ελλάδα στην πορεία της κανονικότητας», με τον Θεόδωρο Λιβάνιο, υφυπουργό Εσωτερικών για θέματα αυτοδιοίκησης και εκλογών, να αναφέρει ότι «είναι ώρα για δουλειά».

Ο  Γιώργος Γεωργαντάς, υφυπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης για θέματα απλούστευσης διαδικασιών τόνισε με την σειρά του ότι «η γραφειοκρατία μπορεί και πρέπει να ηττηθεί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα