Αυτά είναι τα τουρκικά drones που πέταξαν πάνω από Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Για δέκα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου TB2 που προστατεύουν το τουρκικό ερευνητικό «Μπαρμπαρός» και το «Φατίχ»   κάνει λόγο η τουρκική εφημερίδα «Μιλλιέτ». Το  Bayraktar Tactical Block 2 (TB2)  αναπτύσσεται και παράγεται σε εθνικό επίπεδο στην Τουρκία από την Baykar Makina και διαθέτει  ηλεκτρονικά λογισμικά, και αεροδυναμικά. Μπορεί να μεταφέρει περίπου 1,5 τόνους χρήσιμου φορτίου, δηλαδή κάμερες και πυρομαχικά. Έχει ένα ρεκόρ  υψόμετρου 27.030 ποδιών και πτήση πάνω από 24

ώρες στον αέρα και μπορεί να λειτουργήσει μέρα και νύχτα με χρήσιμα φορτία. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες πάνω από την κατεχόμενη ΑΟΖ πέταξαν και μη επανδρωμένα ANKA

Το Bayraktar παραδόθηκε για πρώτη φορά στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις το 2014 και αναβαθμίστηκε με οπλισμό για πρώτη φορά το 2015. Χρησιμοποιείται σήμερα από τη Γενική Διοίκηση της Χωροφυλακής, τη Γενική Διεύθυνση Αστυνομικών Δυνάμεων και τον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών στις επιχειρήσεις τους.

 

Anka UAV

'Εχουν τη δυνατότητα να μεταδίδουν χωρίς καθυστέρηση τις εικόνες που συλλέγει στα κέντρα λειτουργίας και να επιτίθεται σε στόχους με τα οπλικά του συστήματα. Ο λεγόμενος «υπουργός μεταφορών και συγκοινωνιών», Τολγκά Ατακάν, είπε πως τα drones δεν είναι εξοπλισμένα με όπλα σημειώνοντας πως  το ψευδοκράτος είχε πριν ενημερώσει για το θέμα από τις τουρκικές αρές.

O τουρκικός στρατός έχει αναπτύξει 86 Bayraktar TB2 στις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό από το 2014. Συγκεκριμένα το χρησιμοποίησε  στις επιχειρήσεις Hendek, Eufrat Shield και Olive Branch, βοηθώντας τους εμπειρογνώμονες να επιτύχουν επιχειρησιακούς στόχους πριν από την προγραμματισμένη περίοδο και τη μείωση των απωλειών.

Τον Ιανουάριο, η Bayraktar είχε υπογράψει συμφωνία με την ουκρανική εταιρεία Ukrspetsproject για την αγορά 12 Τουρκικών Bayraktar TB2s για τον ουκρανικό στρατό. Η Bayraktar υπέγραψε επίσης συμφωνία με το Κατάρ για να πουλήσει έξι αεροσκάφη για τις δυνάμεις του Κατάρ τον Μάρτιο του 2018. Οι διαπραγματεύσεις για την εξαγωγή του Bayraktar TB2 συνεχίζονται επίσης με άλλες χώρες.

Διαβάστε επίσης: Το Game of Drones της Τουρκίας και η σχέση Ερντογάν (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα