Οι διαφορετικές αντιδράσεις των κομμάτων για πρόταση Ακιντζί

Ποικίλες είναι οι αντιδράσεις μετά την πρόταση Ακιντζί να συμφωνήσουν οι δυο πλευρές σε «στρατηγική συμφωνία πακέτο» επί του πλαισίου Γκουτέρες.

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού έγραψε με νόημα στο twitter, απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση: «Όποιος εν θέλει να πάει στο μύλον, δέκα μέρες κοσσινίζει....».

Διαβάστε επίσης: Έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό – Απάντηση σε Ακιντζί

To whom it may concern: όποιος εν θέλει να πάει

στο μύλον, δέκα μέρες κοσσινίζει.... #Cyprus

Andros Kyprianou (@GenSecAKEL) May 2, 2018

Ο ίδιος, σε δημόσιες του τοποθετήσεις, άσκησε κριτική στη στάση που τηρεί η κυβέρνηση αναφορικά με την πρόταση Ακιντζί.

Υπενθυμίζεται ότι το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωση του την 1η Μαΐου σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η πρόταση του κ. Ακκιντζί για στρατηγική συμφωνία στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες διανοίγει την προοπτική για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων».

Από εκεί και πέρα στην αντίπερα όχθη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ έγραψε επίσης στο twitter: «44 χρόνια μετά την απόλυτη ταύτιση &υπακοή της οποιασδήποτε ΤΚ ηγεσίας στην Tουρκία &τους σχεδιασμούς της, είναι αδιανόητο κάποιοι ακόμα να θεωρούν ότι ο Ακκιντζί ενεργεί διαφορετικά. Το πλαίσιο Γκουτέρες προνοεί ρόλο εγγυητή εφαρμογής λύσης για Τουρκία. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».

Διαβάστε επίσης: Α.Κυπριανού:Αμηχανία&έντονη ανίδραση Κυβ.για πρόταση Ακιντζί

44 χρόνια μετά την απόλυτη ταύτιση&υπακοή της οποιασδήποτε ΤΚ ηγεσίας στην τουρκία&τους σχεδιασμούς της, είναι αδιανόητο κάποιοι ακόμα να θεωρούν ότι ο Ακκιντζί ενεργεί διαφορετικά.Το πλαίσιο Γκουτέρες προνοεί ρόλο εγγυητή εφαρμογής λύσης για Τουρκία.Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό

— Athos Antoniades (@AthosAntoniades) May 2, 2018

Παράλληλα ανακοίνωση εξέδωσε και το κίνημα Οικολόγων Συνεργασίας – Πολιτών κάνοντας λόγο για «πονηρή» πρόταση Ακιντζί.

«Πρόκειται για μια πολιτική παγίδα καθώς ο κ. Ακιντζί ζητούσε από το Κραν Μοντανά όπως το πλαίσιο Γκουντέρες καταστεί ενδιάμεση συμφωνία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πάντως, σχολιάζοντας ερώτηση στο «Πρωινό Δρομολόγιο», ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου αν ο Μουσταφά Ακιντζι αποδέχεται το πλαίσιο Γκουτέρες ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο. Εν πάση περιπτώσει, η Τουρκία είπε όχι. Κι αν όμως ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ναι, δεν μπορεί να ζητά από την ελληνοκυπριακή πλευρά να τοποθετηθεί, διότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τοποθετηθεί γραπτώς».

Για να προσθέσει:«Κατ’ αρχάς, αναμένεται απάντηση από την τουρκοκυπριακή πλευρά για τις διαπραγματεύσεις. Μέχρι τώρα, η απάντηση είναι αρνητική. Εάν πρόκειται να γίνει κάποια πρόταση επί του πλαισίου Γκουτέρες, πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με την τουρκοκυπριακή πλευρά και την Τουρκία».

Keywords
Τυχαία Θέματα