Φώναξαν «όχι» στην κατοχή οι Τ/κ έξω από την τουρκική πρεσβεία

Συνεχίζεται η εβδομάδα κινητοποιήσεων στα κατεχόμενα... Εκατοντάδες Τ/κ ξεχυθήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις-φωτιά, συνέπεια της κατρακύλας της τουρκικής λίρας. Οι διαμαρτυρόμενοι υπό τον τίτλο "Συλλαλητήριο Κοινοτικής Ύπαρξης" έστειλαν μηνύματα όχι μόνο ενάντια στην κρίση αλλά και υπέρ μιας ενωμένης ομόσπονδης Κύπρου

«Δεν θέλουμε πλέον πολέμους. Αυτό το νησί χρειάζεται ειρήνη. Θέλουμε μια ενωμένη ομόσπονδη Κύπρο» δήλωσε ο Ασλάν Μπιτσακτσί, πρόεδρος της Συντεχνίας Turk-is.

Οι

συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο κραύγασαν συνθήματα όπως "Θέλουμε ανεξαρτησία και όχι εξάρτηση" και "Στην εισαγομένη κρίση, η απάντηση είναι η τοπική λύση, της ενωμένης ομόσπονδης Κύπρου.

«Αυτό που θα μας σώσει είναι η ίδρυση, με τους γείτονες μας στο Νότο, μιας ομόσπονδης Κύπρου. Όλα τα άλλα μέτρα είναι παροδικά», δήλωσε ο Αχμεντ Αλντιον πρόεδρος της συντεχνίας DAU.

Η πορεία που διέσχισε το κέντρο της κατεχομένης Λευκωσίας, πέρασε μπροστά από το ψευδοπροεδρικό και κατέληξε στο κτήριο της λεγομένης τουρκικής πρεσβειας, όπου οι διαδηλωτές φωνάξαν "Όχι στην κατοχή και το φασισμό". Μάλιστα μικροεπεισόδια σημειωθήκαν μπροστά από το κτήριο του κόμματος Εθνικής Δημοκρατίας το όποιο εξέδωσε ανακοίνωση ότι δεν θα επιτρέψει αρνητικά μηνύματά κατά της Τουρκίας.

Τα μετρά της κυβέρνησης δεν είναι αρκετά και δε μπορούν να καθυστερήσουν την φτωχοποίηση μας δηλώνουν οι Τ/κ που βλέπουν τις τιμές σε τρόφιμα, καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα να εκτοξεύονται.

«Όλοι ξέρουν πως το φως στην άκρη του τούνελ, στο οποίο βρισκόμαστε, δεν έχει έρθει ακόμα» ανέφερε ο ψευδοπρωθυπουργός, Τουφάν Ερχιουρμάν.

Η ψευδοαστυνομία παρενέβη σήμερα όταν διαδηλωτές προσπάθησαν πάλι να μπουν ξανά στο λεγόμενο Υπουργείο Γεωργίας με γαϊδούρια και τρακτέρ.

Επεισόδια σημειωθήκαν και στο Λήδρα Πάλας όπου κατευθυνθήκαν στη συνέχεια οι κτηνοτρόφοι.

Απόψε συνομοσπονδίες εργαζομένων θα ανάψουν τη "φωτιά της κουζίνας" έξω από το λεγόμενο πρωθυπουργικό γραφείο, αφού όπως λένε με τις αυξήσεις έχουν καεί κυριολεκτικά οι κουζίνες σε όλα τα σπίτια.

Keywords
Τυχαία Θέματα