«Ο Τ/κ που είναι μεταξύ των 100 πιο πλούσιων Τούρκων»

Διαφορετικά θέματα εσωτερικής επικαιρότητας είναι στα πρωτοσέλιδα των πέντε τ/κ εφημερίδων σήμερα. Από τις χθεσινές δηλώσεις Ακντάγ για την Αφρίκα, μέχρι τις αυξήσεις σε διάφορους φόρους και τέλη, έως τις έρευνες σε κάθε «υπουργείο» που φαίνεται ότι ξεκινά η νέα «κυβέρνηση», δίδοντας το μήνυμα της εκκαθάρισης. Η πολιτική επικαιρότητα είναι ελάχιστη, ενώ οι εφημερίδες δεν πρόλαβαν να δημοσιεύσουν τη διακαναλική συνέντευξη χθες βράδυ του Μουσταφά Ακιντζί που τέλειωσε λίγο πριν τις 23.00.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Απρεπής»,

αναφέρεται στις δηλώσεις χθες του Τούρκου Αναπληρωτή Πρωθυπουργού για θέματα Κύπρου, Ρετζέπ Ακντάγ και στην ιδιαίτερη μνεία που έκανε για την «απρέπεια μιας εφημερίδας στην Κύπρο», εννοώντας την Αφρίκα. Αλλού γράφει ότι στην αυλή τζαμιού στη Λύση φτιάχνουν και παιδική χαρά. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι, όπως αποκαλύφθηκε, για 5 χρόνια δεν είχε γίνει κανένας έλεγχος σε νυχτερινά κέντρα – καμπαρέ.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Προϋπόθεση στις διαπραγματεύσεις το φυσικό αέριο», γράφει ότι ο Μουσταφά Ακιντζί φέρεται να είπε στην Ελίζαμπεθ Σπέχαρ ότι δεν θα εγκρίνει την έναρξη των διαπραγματεύσεων σε περίπτωση που δεν υπάρξει εγγύηση ότι οι Τ/κ θα συμπεριληφθούν στη διαδικασία για το φυσικό αέριο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι 6 άτομα τραυματίστηκαν σε καραμπόλα τουλάχιστον 3 αυτοκινήτων, το ένα φορτηγό. Αλλού αναφέρει ότι θα γίνει προεργασία για τη σύνδεση της Αλάνιας στα νότια παράλια της Τουρκίας με την Κερύνεια και της Αμμοχώστου με το Ισραήλ. Αλλού αναφέρει ότι ο Σουάτ Γκιουνσέλ, ιδρυτής του «πανεπιστημίου» ανατολικής Μεσογείου και γνωστός Τ/κ επιχειρηματίας, είναι μεταξύ των 100 πιο πλούσιων Τούρκων.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Να πληρώσει ο λαός», γράφει ότι δημοσιεύθηκε στην «επίσημη εφημερίδα» σειρά αυξήσεων σε διάφορα τέλη και φόρους, όπως στην άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτων, στην έκδοση «διαβατηρίου», αλλά και στο τέλος για τη διεξαγωγή γάμου. Αλλού γράφει ότι το τελευταίο διάστημα πολλά παλιά ακίνητα στην εντός των τειχών κατεχόμενη Λευκωσία ενοικιάζονται ή πωλούνται, ενώ έγιναν πολλές καφετέριες και παμπ, κάνοντας λόγο για άναρχη ανάπτυξη που ανησυχεί τους κατοίκους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Βοηθός Γ.Γ. του ΟΗΕ για τις ειρηνευτικές αποστολές, Λακρουά, επισκέφθηκε χθες την Πύλα και είδε πώς είναι η κοινή ζωή Ε/κ και Τ/κ.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Αυξήσεις με την οκκά που καίνε τις τσέπες», αναφέρεται στις αυξήσεις σε χαρτόσημα και φόρους που είχαν αναβληθεί λόγω των πρόωρων «εκλογών» και εφαρμόζονται τώρα, δύο μήνες μετά. Αλλού γράφει ότι σήμερα ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν θα ανακοινώσει πληροφορίες για υποθέσεις διαφθοράς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι υπήρξε αύξηση 50% στα επιδόματα υπερωριών σε 2 χρόνια.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Κάτω από τον φακό 18 εκ ΤΛ», αναφέρεται σε δηλώσεις του «υπουργού γεωργίας» Ερκούτ Σιαχαλί στην εφημερίδα, που αναφέρεται στον έλεγχο του χρέους που ανέρχεται στο προαναφερόμενο ποσό των 4,5 εκ σε ευρώ, αλλά και πολλών άλλων ενεργειών στο «υπουργείο» του. Αλλού γράφει ότι η «υπουργός υγείας» Φιλίζ Μπεσίμ δήλωσε ότι εδώ και 5 χρόνια δεν έγινε κανένας έλεγχος στα καμπαρέ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα έσοδα από τους φόρους στον τομέα ηλεκτρονικής επικοινωνίας είναι 355 εκ ΤΛ (88,75 εκ ευρώ).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα