Ο Ιωάννου, ο Ερυθρός Αστέρας και ο Χάφερτς

«Είναι δουλειά μας να καταστρέφουμε κόσμο από το Facebook. Ο ποδοσφαιριστής ήταν ειλικρινής. Είπε ότι δεν ένιωθε καλά. Το πώς θα διαχειριστεί την υπόθεση του ο προπονητής και η Ομοσπονδία, είναι κάτι, με το οποίο θα ασχοληθούμε μετά τον αγώνα με το Αζερμπαϊτζάν».

Με αυτήν τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου, Κωνσταντίνου Σιαμπουλλή, αντέδρασε η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στον… ορυμαγδό επικρίσεων και αποδοκιμασιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εις βάρος του Νικόλα Ιωάννου.

Στον διεθνή άσο του ΑΠΟΕΛ

καταλογίστηκε αφ’ ενός το χρονικό σημείο ενημέρωσης του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιόχαν Βάλεμ (στο παρά… πέντε της εντός έδρας αναμέτρησης με το Κόσοβο), αφ’ ετέρου η επίδειξη αδιαφορίας για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ή, εν πάση περιπτώσει, υποβάθμισής του έναντι άλλων προτεραιοτήτων του.

Εν αναμονή της διαχείρισης του συμβάντος από τον εθνικό εκλέκτορα και την ομοσπονδία, παρατίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα και γεγονότα.

Αν ο 24χρονος όντως δεν αισθανόταν καλά και έτοιμος (όπως ο ίδιος διατείνεται) ή αν όντως αυτή τη στιγμή ο νους του είναι αλλού, και δη στη μεταγραφή του (όπως ισχυρίζονται οι επικριτές του), ποιο θα ήταν για την εθνική ομάδα το όφελος της συμπερίληψής του στην αποστολή ή στην ενδεκάδα του σαββατιάτικου αγώνα;

Ενδεχομένως να αντιτείνει κάποιος πως αυτή δεν είναι η δέουσα ή υποδειγματική συμπεριφορά και νοοτροπία προς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Δύσκολα θα διαφωνήσει κάποιος. Μήπως όμως, όσο κι αν δεν αρέσει ή δεν είναι σωστό, αποτελεί μια σκληρή πραγματικότητα;

Μόλις πριν λίγες ημέρες στη Σερβία είδαν το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ, τα οποία ανέφεραν πως ο Ερυθρός Αστέρας ζήτησε και πέτυχε εξαίρεση των διεθνών του από τις υποχρεώσεις της εθνικής τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για το παιχνίδι με την Ομόνοια στον γ’ γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ξεκάθαρη ιεράρχηση προτεραιοτήτων με το σύλλογο να μπαίνει πάνω και μπροστά από την εθνική ομάδα.

Στη δε Γερμανία, τη χώρα με τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ομοσπονδία στον κόσμο, ο Κάι Χάφερτς δεν χρησιμοποιήθηκε στο παιχνίδι με την Ισπανία, προκειμένου να προφυλαχτεί από ενδεχόμενο τραυματισμό που θα έθετε σε κίνδυνο τη μεταγραφή του από τη Λεβερκούζεν στην Τσέλσι έναντι 100 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε το άρθρο του αρχισυντάκτη της κυριακάτικης BILD για τη συγκεκριμένη απόφαση:

«Το 1977 ο Φρανς Μπέκενμπαουερ υποχρεώθηκε να τερματίσει την καριέρα του στην εθνική, επειδή μεταγράφηκε στους Νιου Γιορκ Κόσμος. Στη γερμανική ομοσπονδία ίσχυε τότε ένας σιδερένιος και ξεκάθαρος κανόνας: όποιος παίζει στο εξωτερικό, δεν παίζει πλέον με την εθνική.

Πώς άλλαξαν οι καιροί! Πλέον η ομοσπονδία επιτρέπει η μεταγραφή ενός διεθνούς να είναι σημαντικότερη από το επόμενο παιχνίδι της εθνικής.

Ο Κάι Χάφερτς δεν χρησιμοποιήθηκε στο 1-1 με την Ισπανία, προκειμένου να μη ρισκάρει μέσω ενός πιθανού τραυματισμού την έναντι €100.000.000 μεταγραφή του στην Τσέλσι.

Του επιτράπηκε μάλιστα να ταξιδέψει στην Αγγλία για ιατρικές εξετάσεις και να μην είναι στην αποστολή για το παιχνίδι με την Ελβετία. Θα μπορούσε, βλέπετε, να συμβεί κάτι…

Ο Γιόαχιμ Λεβ παραδέχτηκε ότι ήταν διχασμένος, διότι ο Χάφερτς θα μπορούσε να βοηθήσει κόντρα στην Ισπανία, ωστόσο ο ίδιος ως ομοσπονδιακός τεχνικός δεν ήθελε να θέσει σε κίνδυνο το deal.

Αυτό είναι από ανθρώπινη πλευρά αξιοπρεπές εκ μέρους του Λεβ, αλλά οριακό για την εθνική ομάδα.

Τι φανερώνει: ότι ο αετός στο στήθος δεν είναι πλέον το μέγιστο για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Και ότι ο ίδιος ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν παίρνει και τόσο στα σοβαρά αυτή την… ψευτοδιοργάνωση της UEFA ονόματι Πρωτάθλημα Εθνών.

Η αξία της εθνικής ομάδας συρρικνώθηκε τα τελευταία χρόνια. Όχι μόνο μετά το καταστροφικό Μουντιάλ του 2018.

Στο παιχνίδι κόντρα στην Ελβετία θα έχει ακόμη έναν αντίπαλο. Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του αγώνα στο ZDF, το ARD θα παίζει το πρώτο επεισόδιο της νέας σεζόν της σειράς «Στον τόπο του εγκλήματος». Ο Λεβ πιστεύει ότι η ομάδα του θα έχει καλύτερη τηλεθέαση. Αγαπητέ κύριε Λεβ, έχω αντίθετη άποψη!»

Keywords
Τυχαία Θέματα