«Οι λαθρέμποροι του Λιβάνου είναι ναυτικοί που ξέρουν καλά τη θάλασσα»

Στο επίκεντρο της μεταναστευτικής κρίσης βρίσκεται για μια ακόμη φορά η Κύπρος. Τις τελευταίες βδομάδες οι Αρχές της Κύπρου βρίσκονται σε εγρήγορση λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών. Είναι γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε που πραγματοποιείται και έκτακτη διυπουργική σύσκεψη με μοναδικό θέμα το μεταναστευτικό.

Ο Υπουργός των Εσωτερικών σε δηλώσεις του το βράδυ της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου στο ΣΙΓΜΑ

είπε χαρακτηριστικά ότι η Κύπρος «δεν αντέχει άλλο» ενώ υπέρπληρες είναι το κέντρο φιλοξενίας Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμθιά.

Διαβάστε εδώ: Έκτακτη σύσκεψη Διυπουργικής για μεταναστευτικές ροές – Σε συναγερμό οι Αρχές

Το ζήτημα απασχολεί και τον διεθνή Τύπο. Πιο συγκεκριμένα το Arab News φιλοξενεί δηλώσεις του Επικεφαλής της Ένωσης Επαγγελματιών Δυτών του Λιβάνου, Mohammad Al-Sarji, ο οποίος λέει ότι οι επόμενοι τρεις μήνες είναι «κατάλληλοι» για μετακινήσεις στη θάλασσα λόγω της ηρεμίας που επικρατεί.

Δείτε επίσης: ΥΠΕΣ: Η Κύπρος δεν χωραεί άλλους μετανάστες–Ξεπεράσαμε τη δυνατότητα υποδοχής

Συμπληρώνει μάλιστα ότι οι λαθρέμποροι του Λιβάνου είναι ναυτικοί οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τη θάλασσα. Αγοράζουν σύμφωνα με τον Sariji μεταχειρισμένα σκάφη τα ανακαινίζουν και τα χρησιμοποιούν για λαθρεμπόριο.

«Εάν βυθιστούν, η απώλεια τους δεν είναι τεράστια. Οι πρόσφυγες δίνουν τεράστια χρηματικά ποσά σ’ αυτούς», είπε.

«Το πλησιέστερο σημείο στην Κύπρο είναι η ακτή που εκτείνεται από την Τρίπολη έως το Akkar στο βόρειο Λίβανο, μόλις 90 χλμ και δεν υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης λόγω της ανικανότητας του κράτους», συμπληρώνει ο Επικεφαλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα