Ο Χαμπουλλάς με τα «απαγορευμένα» του

Κοινοποίηση φωτογραφίας στο Facebook, με μια δωδεκάδα φρεσκομαγερεμένα αμπελοπούλια έτοιμα προς κατανάλωση, συνοδευόμενα με πουργούρι, αγγινάρα και κόκκινο κρασί, άναψε φωτιές στο διαδίκτυο.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευγένιος Χαμπουλλάς ξεπέρασε εαυτόν και συνόδευσε τη φωτογραφία με την ευχή «Σύντομα και στα εστιατόριά μας καλές γιορτές».

Η ευχή παραπέμπει προφανώς στην διαχρονική επιθυμία του, ο αυστηρά απαγορευμένος μεζές, να βρίσκεται σύντομα στα κυπριακά εστιατόρια.

Τα σχόλια που προκάλεσε όμως η ανάρτηση ποικίλα, με ορισμένους να επικροτούν και άλλους να επικρίνουν.

Επίσημη θέση στο θέμα πήρε ο ΔΗΣΥ αφήνοντας εκτεθειμένο τον βουλευτή της παράταξης

Ο ΔΗΣΥ επαναβεβαιώνει την πάγια θέση του για απόλυτο σεβασμό στις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και τις εθνικές νομοθεσίες. Πέραν τούτου, ο καθένας είναι υπόλογος και κρίνεται από τις θέσεις του και αναλαμβάνει και την ευθύνη των πράξεων του.

Ήδη περιβαλλοντικές οργανώσεις και άλλοι πολίτες ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την προβολή από Βουλευτή, συγκεκριμένης, όπως υποστηρίζουν, παρανομίας.

Το Σίγμα επικοινώνησε με τη νομική υπηρεσία της Δημοκρατίας, θέτοντας το ερώτημα κατά πόσο η συγκεκριμένη δημοσίευση συνιστά οποιαδήποτε παρανομία.

Σύμφωνα με την νομική υπηρεσία εξαρτάται τι εννοεί ή υπονοεί ο Βουλευτής.

Για παράδειγμα μπορεί να εννοεί ότι θα αλλάξει η νομοθεσία και θα επιτρέπονται πλέον. Αυτό από μόνο του δεν είναι κατ' ανάγκη επιλήψιμο.

Πάντως ένθερμος υποστηρικτής του Ευγένιου Χαμπουλά, ο εκ Λεμεσού ορμώμενος συνάδελφός του Κώστας Θεμιστοκλέους ο οποίος μάλιστα αναφέρει ειρωνικά ότι πρόκειται για μεγάλη αμαρτία και όσοι έτρωγαν αμπελοπούλια έχασαν την επουράνια βασιλεία!

Keywords
Αναζητήσεις
chaboullas
Τυχαία Θέματα