Καθησυχάζει η Τουρκία, ζητά εγγυήσεις η Ρωσία

Ο Αχμέντ Νταβούτογλου, ξεκαθάρισε ότι η "μάχη" της Φενέρμπαχτσε με τη Λοκομοτίβ Μόσχας θα μείνει ανεπηρέαστη από το τεταμένο πολιτικό κλίμα μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Εγγυήσεις ζήτησε ο Ρώσος υπουργός αθλητισμού.

Οι διπλωματικές σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία είναι σε χείριστο επίπεδο με την κληρωτίδα του Europa League να φέρνει ομάδες των δύο χωρών αντιμέτωπες στους "32" της διοργάνωσης. Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Αχμέντ Νταβούτογλου, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι οι διπλές

αναμετρήσεις της Φενέρμπαχτσε με τη Λοκομοτίβ Μόσχας θα μείνουν ανεπηρέαστες από το τεταμένο κλίμα μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

"Εύχομαι επιτυχία στη Φενέρμπαχτσε. Η Λοκομοτίβ Μόσχας, ως ρωσική ομάδα, δεν θα έρθει ως ξένη στην Τουρκία. Οι αθλητές είναι νέοι άνθρωποι και δεν είναι μέρος του προβλήματος. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο από Τούρκους και Ρώσους πολίτες. Δεν είναι εχθροί. Μακάρι να γίνει ένα δίκαιο ματς και να μειωθεί η ένταση μεταξύ των δύο χωρών", υποστήριξε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέντ Νταβούτογλου.

Ζητά εγγυήσεις ασφαλείας η Ρωσία

Από την άλλη πλευρά ο Ρώσος υπουργός Αθλητισμού, Βίταλι Μούτκο, υποστήριξε ότι η τουρκική πλευρά πρέπει να παρέχει εγγυήσεις για την ασφάλεια της αναμέτρησης που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη.

"Υπάρχει το κλίμα ρήξης ανάμεσα στη σχέση της Τουρκίας με τη Ρωσία. Ωστόσο, αυτό είναι εύκολο να θεραπευθεί. Κι εάν η τουρκική πλευρά παρέχει εγγυήσεις ασφαλείας, θα πρέπει να πάμε", τόνισε στο ρωσικό δίκτυο Novosti, ο Βίταλι Μούτκο.

Ενήμερη η UEFA

Ενήμερη για την κατάσταση - νέα εμπλοκή τη Δευτέρα ανάμεσα σε ρωσικό ναυτικό κομβόι και τουρκικό εμπορικό πλοίο - είναι η UEFA: "Η UEFA είναι ενήμερη για την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες. Όπως και σε κάθε ματς, τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν κατά τη διάρκεια των meetings που θα προηγηθούν".

Πηγή: Sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα