Ο αριθμός των κρουσμάτων σε Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία

Η Βρετανία ανέφερε σήμερα 18.447 νέες θετικές στον κορωνοϊό διαγνώσεις και 144 νέους θανάτους που καταγράφηκαν μέσα σε 28 ημέρες από ένα θετικό τεστ, σημειώνοντας πτώση σε σχέση με τους χθεσινούς απολογισμούς, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Στην Ιταλία σήμερα σημειώθηκε μείωση των κρουσμάτων και των θανάτων από κορωνοϊό. Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 484 άνθρωποι και καταγράφηκαν 17.938 νέα περιστατικά. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν

152.697 τεστ και το 11,7% αυτών ήταν θετικά.

Χθες οι θάνατοι ήταν 649 και τα περιστατικά 19.903. Σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, σήμερα 41 λιγότεροι ασθενείς βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας και 333 λιγότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους.

Αυτό που προκαλεί έντονη ανησυχία στους επιστήμονες, όμως, είναι η πολυκοσμία που παρατηρήθηκε σήμερα στις εμπορικές οδούς όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας.

Οι περιορισμοί μειώθηκαν σε όλες τις περιφέρειες της Ιταλίας και τα καταστήματα μένουν ανοικτά μέχρι τις 9 το βράδυ, για να διευκολυνθούν οι πολίτες που θέλουν να αγοράσουν τα δώρα των γιορτών.

Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, τα πεζοδρόμια έξω από τα μαγαζιά, γέμισαν ασφυκτικά. Τόσο που το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα --το οποίο μετέχει στην κυβέρνηση Κόντε-- φέρεται έτοιμο να ζητήσει επανεκτίμηση της κατάστασης, με τυχόν αυστηροποίηση των μέτρων, για να αποφευχθεί νέα αύξηση των κρουσμάτων.

Η Γαλλία κατέγραψε σήμερα 11.533 νέες μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό, σε σύγκριση με 13.947 χθες, και ανέφερε πως 150 άνθρωποι κατέληξαν σε νοσοκομεία τις τελευταίες 24 ώρες λόγω της ασθένειας COVID-19.

Διαβάστε επίσης:

Ένας θάνατος και 301 κρούσματα- Άλλα 202 από rapid test

Τρία κρούσματα στον Δημοκρατικό Συναγερμό- Η ανακοίνωση του κόμματος

Αυτά είναι τα σημεία για rapid test- Τι ισχύει για κάθε επαρχία (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα