Φούλαμ - Λίβερπουλ 1-1: Μπλόκο στο Λονδίνο για τους κόκκινους (vid)

Η Λίβερπουλ μπορεί να νιώθει χαρούμενη με τον βαθμό κόντρα στην εξαιρετική, Φούλαμ, στο Λονδίνο (1-1). Στην κορυφή με την Τότεναμ, με την οποία παίζουν μεσοβδόμαδα, οι Reds.

Με τους Spurs να έχουν χάσει βαθμούς νωρίτερα, η Λίβερπουλ γνώριζε ότι με νίκη θα πάει μόνη πρώτη πριν παίξει την Τετάρτη (16/12) κόντρα στην ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο. Ομως καμία σχέση, οι απουσίες και μια καταπληκτική Φούλαμ, έβαλαν δύσκολα στην κάτοχο του τίτλου, η οποία κατάφερε να μην χάσει στο τέλος με πέναλτι του Σαλάχ.

Με το πόδι στο

γκάζι μπήκε στο ματς η Φούλαμ και στο πρώτο τέταρτο είχε χάσει δύο τεράστιες ευκαιρίες. Στο 4’ ο Ιβάν Καβαλέιρο έφυγε στην κόντρα αλλά το δυνατό τελείωμα στο τετ-α-τετ πήγε πάνω στον Αλισον και δέκα λεπτά μετά σε μια μάχη με τους ίδους πρωταγωνιστές, ο Βραζιλιάνος keeper βγήκε ξανά νικητής. Ο Νο1 της Λίβερπουλ είχε και 3η μεγάλη επέμβαση καθώς έβαλε stop στον Λούκμαν, όμως δυστυχώς για τους Reds, δεν θα μπορούσε να αποκρούσει τα πάντα. Στο 26’ ο Ντεκόρδοβα-Ριντ με τρομερό διαγώνιο άπιαστο σουτ έκανε το 1-0 και μόνο μετά από αυτό το γκολ η ομάδα του Κλοπ μπόρεσε να βγει μπροστά και είχε καλές στιγμές με την κεφαλιά του Μανέ (40’) και το σουτ του Σαλάχ (44’) μέσα από την περιοχή.

Αφού λίγο πριν το ματς ο Κλοπ είχε επιβεβαιώσει τους σοβαρούς τραυματισμούς των Ζότα και Τσιμίκα, στο ημίχρονο αναγκάστηκε να κάνει ακόμα μια αλλαγή. Ο Μάτιπ είχε πρόβλημα στη μέση και έδωσε τη θέση του στον Μιναμίνο για να πάει σέντερ-μπακ ο Χέντερσον δίπλα σε έναν άλλο μέσο, τον Φαμπίνιο. Στο 46’ οι Reds απέφυγαν να δεχθούν ένα κωμικό γκολ αφού Ρόμπερτσον και Αλίσον μπερδεύτηκαν αλλά ο Καβαλέιρο έχασε μία ακόμα ευκαιρία και η συνέχεια ήταν… μονότερμα.

Στο 61’ ο Φιρμίνο έδωσε καταπληκτικά στον Χέντερσον αλλά το πλασέ του Αγγλου στο τετ-α-τετ, απέκρουσε ο Αρεολά, για να ισοφαρίσει τελικά η Λίβερπουλ στο 79’. Ο Καμαρά έκανε καθαρό χέρι ως μέλος του τείχους σε φάουλ του Βαϊνάλντουμ και ο Σαλάχ δεν αστόχησε από τη βούλα για το 1-1, το οποίο διατηρήθηκε μέχρι το τέλος καθώς στο 82’ έπειτα από τρομερό σλάλομ και σουτ από το ημικύκλιο, ο Κέρτις Τζόουνς είδε τον Αρεολά να αποκρούει το σουτ του.

Keywords
Τυχαία Θέματα