«Χρυσά διαβατήρια»: Στοιχεία και αποκαλύψεις ονομάτων στον κυριακάτικο Τύπο

Πλήρως εκτεθειμένο είναι το πολιτοοικονομικό σύστημα στα μάτια της κοινής γνώμης.

Αποτελεί λαϊκή απαίτηση να γίνουν έρευνες σε βάθος και να τιμωρηθούν όσοι αποδεδειγμένα εμπλέκονται, μηδενός εξαιρουμένου, σε όλα τα σκάνδαλα διαφθοράς, συμπεριλαμβανομένου αυτού των χρυσών διαβατηρίων, το οποίο διασύρει τη χώρα διεθνώς.

Άκρως αποκαλυπτικός ο κυριακάτικος τύπος, ο οποίος, από διαφορετικές σκοπιές και γωνίες,  ρίχνει άπλετο φως στην υπόθεση, δίνοντας, ταυτόχρονα και μπόλικη τροφή στους αρμοδίους που έχουν την ευθύνη για τις έρευνες.

Η

«Σημερινή» τονίζει πως δεν μπορεί, με οποιονδήποτε τρόπο ή πρόσχημα, να αδρανοποιηθεί ο Γ. Ελεγκτής.

Θεωρεί πως εξυπηρετεί το δημόσιο να παραχωρηθούν, τάχιστα, από την κυβέρνηση να τα στοιχεία που έχει ζητήσει.

«Ωστόσο, παρατηρούμε ότι, ακόμα ένα μεγάλο σκάνδαλο αυτό των πολιτογραφήσεων ξένων υπηκόων, καταπίπτει στην αρένα της μικροπολιτικής και των κομματικών σκοπιμοτήτων».

«Το σύστημα νοσεί. Είναι σάπιο. Ο πολίτης πρέπει να αναλάβει τη δική του ευθύνη ξετρυπώνοντας και στηρίζοντας εμπράκτως αυτούς που θέλει να τον κυβερνήσουν. Αυτός θα τους βρεις και αυτός θα τους επιβάλει δημοκρατικά με τη ψήφο του. Θα πρέπει, λοιπόν, να σταματήσει να αναζητά το μεσσία μέσα από το συστημικό Κόπρο του Αυγεία. Αυτό κι αν είναι ψευδαίσθηση...».

Η «Χαραυγή» αποκαλύπτει λίστα με 260 ονόματα παρόχων υπηρεσιών πολιτογραφήσεων, την οποία αρνήθηκε να καταθέσει στη βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών, επικαλούμενος θέμα παραβίασης προσωπικών δεδομένων και σχετική γνωμάτευση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων.

Εκτός από ονόματα, η λίστα περιλαμβάνει και τον αριθμό αιτήσεων που υπέβαλε ο κάθε  πάροχος από το 2013 μέχρι το 2019.

Η εφημερίδα ξεχωρίζει, στο εισαγωγικό της, μεταξύ άλλων,  τα γραφεία που συνδέονται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρώην και νυν μέλη του υπουργικού Συμβουλίου, στενό συνεργάτη Αρχηγού Κόμματος, νυν και πρώην βουλευτές, καθώς και άτομα που πρωταγωνιστούν στο πολύκροτο βίντεο του Άλ Τζαζίρα.

Να αναφερθεί ότι η διεκπεραίωση πολιτογράφησης δεν  είναι παράνομη και θα πρέπει να αποδειχθεί ενώπιον δικαστηρίου παραβίαση του νόμου.

Ο «Πολίτης», επικαλείται στοιχεία, σε σχέση πολιτογραφήσεις που φέρεται να ανέλαβε το γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος.

Προσθέτει ότι το γραφείο εμφανίζεται να έχει εγγράψει σειρά εταιρειών, στις οποίες φαίνεται να έχει συμφέροντα και ο όμιλος Τζιοβάνη του -υπό διερεύνηση - πρώην βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χριστάκη Τζιοβάνη.

Εφημερίδα «Πολίτης»: «Πώς μπορεί ο Νικόλας Παπαδόπουλος να είναι τόσο απόλυτος καταγγέλλοντας τους πάντες για διαφθορά όσον αφορά τις πολιτογραφήσεις όταν ο ίδιος και η οικογενειακή του επιχείρηση, δηλαδή το Δικηγορικό Γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος ΔΕΠΕ, από το οποίο έφυγε μεν το 2011 αλλά εισέπραξε μισθό έως και το 2013 με βάση το Πόθεν Έσχες του, έχουν σοβαρή εμπλοκή στις εκδόσεις διαβατηρίων, όπως βέβαια και πολλά άλλα γραφεία;».

Η «Αλήθεια» αναδεικνύει το κατηγορητήριο που ετοιμάζει η κυβέρνηση κατά του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, το οποίο αποκαλεί ως ένα βαρύ και πλούσιο οπλοστάσιο το οποίο θα χρησιμοποιήσει σε περίπτωση που το θέμα αχθεί ενώπιον του δικαστηρίου.

Εφημερίδα «Αλήθεια»: Μεταξύ άλλων, είναι οι επιθέσεις του Γενικού Ελεγκτή κατά θεσμών, επιτρόπων, υπουργών, με προσωπικές, ανοίκειες αναφορές και διαπόμπευση. Έχει προβεί σε δημόσιες καταγγελίες και ισχυρισμούς περί ποινικών ή άλλων ευθυνών, ο οποίες όχι μόνο δεν τεκμηριώθηκαν, αλλά διαψεύστηκαν».

Το θέμα των πολιτογραφήσεων διερευνάται σήμερα από Ερευνητική Επιτροπή που διόρισε ο Γενικός Εισαγγελέας, ενώ ταυτόχρονα διεξάγεται και αστυνομική έρευνα για την πτυχή που αφορά τους πρωταγωνιστές του βίντεο του Αλ Τζαζίρα και για την πτυχή που αφορά το πόρισμα Καλογήρου.

Διαβάστε επίσης:

Απάντηση Κυβέρνησης στον Νικόλα Παπαδόπουλο: Ξεχνά το σκάνδαλο Μιλόσεβιτς

Τρία κρούσματα στον Δημοκρατικό Συναγερμό- Η ανακοίνωση του κόμματος

Με εξετάσεις της κόρης του απαντά ο Νικόλας στα περί παραβίασης διαταγμάτων

Keywords
Τυχαία Θέματα