Ο άνθρωπος κλειδί-Ένιωθε την ανάσα Τζιωνή που κουβαλά αποκαλύψεις

Τη «βάσανο» της αντεξέτασης διήλθε σήμερα ο μάρτυρας που καταθέτει στη διαδικασία δίκης εντός δίκης στην υπόθεση του διπλού φονικού. Πρόκειται για τον λοχία ανακριτή Σάββα Σιαμμούτη ο οποίος ήταν ένας εκ των τριών ανακριτών στην υπόθεση. Κατά την σημερινή διαδικασία ο Σιαμμούτης αντεξετάστηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης του Τζιωνή, Άντρο Αναστασίου.

Η αντεξέταση στηρίχθηκε στο κατά πόσο ο Τζιωνής υπέγραφε τις καταθέσεις τις οποίες έδιδε στους ανακριτές της υπόθεσης, στις ώρες που ο Τζιωνής παραλάμβανε τα δικαιώματά του από τους ανακριτές της υπόθεσης καθώς επίσης και

στην κατάσταση που βρισκόταν κατά την διάρκεια της 27ης Απριλίου. Η κατάστασή του αφορούσε κυρίως το αν ήταν ή όχι υπό καθεστώς στέρησης.

Σε μια άλλη εξέλιξη, σύμφωνα με καταγγελία που έχει ενώπιόν της το ΤΑΕ Λευκωσίας, συγκρατούμενός του Τζιωνή τον ξυλοφόρτωσε στις Κεντρικές το περασμένο Σάββατο.

Η διαδικασία στιγματίστηκε από έντονους διαλόγους μεταξύ του συνηγόρου υπεράσπισης και του ανακριτή, με τον τελευταίο να επαναλαμβάνει ότι του έρχονται συνεχώς στο μυαλό εικόνες και ότι τα τελευταία βράδια προσπαθεί να ανακαλέσει στη μνήμη του εικόνες και γεγονότα που έγιναν τις μέρες εκείνες. Σκοπός του είναι όπως σημείωσε να πει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια στο Δικαστήριο.

Ο λοχίας Σιαμμούτης κληθείς από τον συνήγορο υπεράσπισης να απαντήσει για τις «στενές σχέσεις» που είχε με τον Τζιωνή ανέφερε ότι από την 26η Απριλίου και εντεύθεν ήταν ο στενότερος ανακριτής του Τζιωνή. «Ήμουν ο άνθρωπος που ένιωθε την ανάσα του». Ο λοχίας ανέφερε ότι έχει πολλά πράγματα να πει και θα τα πει γιατί μοναδικός σκοπός του είναι να πει την αλήθεια στο Δικαστήριο γι’ αυτή την υπόθεση.

Εντύπωση επίσης προκάλεσε ότι η αναφορά του μάρτυρα ότι ο Τζιωνής είχε τα πάντα όσο κρατείτο, από σουβλάκια μέχρι καφέδες και κέικ, απαντώντας στο δικηγόρο του Τζιωνή όπου του υπέβαλε ότι για μία μέρα ολόκληρη ήταν με καφέ, τσιγάρο και ένα σνακ.

Αντεξεταζόμενος ο μάρτυρας κατηγορίας Σιαμμούτης, ανέφερε ότι οι ανακριτές συνέχισαν την διαδικασία λήψης προφορικών αλλά και γραπτών καταθέσεων από τον Τζιωνή αφού το μόνο που είχαν ενώπιόν τους ήταν τα χειρόγραφα Τζιωνή, στα οποία καταγράφονταν ουσιαστικά τα αντιφατικά σενάρια του κατηγορούμενου.
Χαρακτηριστικά, ο ανακριτής ανέφερε ότι ο Τζιωνής τους είπε, «Ξέρετε για ποιον λόγο κουρεύτηκα; Ξέρετε ότι κουρεύτηκα για να με συλλάβετε εμένα και όχι τον αρφό μου»;.

Ο Τζιωνής σύμφωνα με τα λεγόμενα του ανακριτή, προσπαθούσε να δομήσει την εικόνα της αστυνομίας και να την κατευθύνει προς τον Λευτέρη.Ένα από τα βασικά ζητήματα της αντεξέτασης εξάλλου ήταν και αυτό της μη καταγραφής αρκετών λεχθέντων του ανακριτή στο ημερολόγιο ενέργειας.

Η διαδικασία της αντεξέτασης θα ολοκληρωθεί αύριο στις 11.00 όπου ορίστηκε εκ νέου η διαδικασία.

Το SigmaLive κατέγραψε και σήμερα λεπτό προς λεπτό τη διαδικασία, όπου ο συνήγορος υπεράσπισης Τζιωνή αντεξέτασε τον ανακριτή Σιαμμούτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα