Έδωσαν υπόσχεση για το 2019 Σιζόπουλος – Παπαδόπουλος

Τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία των κομμάτων τους και τη νέα χρονιά, προωθώντας νομοσχέδια στο Κοινοβούλιο με κοινωνικό πρόσημο, διατύπωσαν ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Η συνάντηση των δυο ηγετών έγινε στα γραφεία της ΕΔΕΚ, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών του Νικόλα

Παπαδόπουλου με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Ο κ. Σιζόπουλος χαρακτήρισε ως φιλική και εποικοδομητική τη συνάντηση που είχε με τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Όπως σημείωσε, αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στο Κυπριακό γύρω από την πρωτοβουλία του Γ.Γ. του ΟΗΕ, με τον καθορισμό των όρων αναφοράς για επανέναρξη των συνομιλιών, καθώς επίσης και για τα θέματα της πάρα πέρα συνεργασίας των δυο κομμάτων στο Κοινοβούλιο στα κοινωνικοοικονομικά θέματα.

Ο ίδιος τόνισε ότι επαναβεβαιώθηκαν οι θέσεις των δυο κομμάτων, όπως αυτές διατυπώθηκαν και στις Προεδρικές εκλογές του 2018.

Ο κ. Σιζόπουλος έκανε λόγο για ταυτόσημη πορεία και συναντίληψη των δυο κομμάτων για την υλοποίηση κοινών στόχων.

Από την πλευρά του, ο Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι αντάλλαξαν απόψεις για τις ανησυχητικές εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό.

Επαναδιατυπώσαμε τη σύμφωνη πορεία, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από τις ομόφωνες αποφάσεις του Κυπριακού, σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία των δυο κομμάτων στο Κοινοβούλιο, ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε την ΕΔΕΚ ως ένα από τους βασικότερους συνεργάτες του ΔΗΚΟ, κυρίως στην προώθηση πολιτικών που έχουν ως στόχο το κοινωνικό κράτος.

Επιδίωξή μας από τη νέα χρονιά, μέσα από αυτές τις συνεργασίες να προωθήσουμε τέτοιες πολιτικές προτάσεις, ώστε να επουλωθούν πληγές και προβλήματα που ταλανίζουν τον Κυπριακό λαό, λόγω της οικονομικής κρίσης, υπογράμμισε.

Οι δυο τους ξεκαθάρισαν ότι δεν τίθεται θέμα συνεργασίας των κομμάτων τους στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα