ΥΠΟΙΚ: Συνθήματα και λαϊκισμοί δεν δημιουργούν θέσεις εργασίας

"Το Εurogroup θα έχει σήμερα την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία της κυπριακής οικονομίας, δύο σχεδόν χρόνια μετά την έξοδο από το μνημόνιο", δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Σώματος στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι ο ίδιος θα επαναλάβει σήμερα στους ομολόγους του τη δέσμευση της κυβέρνησης για αξιόπιστη δημοσιονομική πολιτική.

Σε σχέση με τα αποτελέσματα της μεταμνημονιακής παρακολούθησης (PPS) εξέφρασε την εκτίμηση ότι η εικόνα είναι καθαρή και καταδεικνύει

την μεγάλη προσπάθεια των συμπολιτών μας και των παραγωγικών δυνάμεων.

"Από την πλευρά μου θα είμαι σε θέση να επαναλάβω τη δέσμευση της κυβέρνησης να διατηρήσει πολιτικές σταθερότητας, εμπιστοσύνης, πολιτικές αξιόπιστες στην οικονομική μας πολιτική, όχι τόσο για να ικανοποιήσουμε τους εταίρους μας, ή τους κοινούς κανόνες, αλλά κυρίως επειδή αυτές είναι οι πολιτικές που δημιουργούν σιγά σιγά μια θετική προοπτική για τους συμπολίτες μας, που διορθώνουν τα πράγματα για τους συμπολίτες μας", ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ.

"Δεν είναι ούτε τα συνθήματα, ούτε οι λαϊκισμοί που δημιουργούν θέσεις εργασίας, που δημιουργούν θετική προοπτική, αλλά οι πολιτικές συνέπειες και αξιοπιστίας και μια κοινή προσπάθεια που πρέπει να διατηρήσουμε", τόνισε ο Χάρης Γεωργιάδης.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να απαντήσει αν και κατά πόσο η κατάσταση με τον Ιταλικό προϋπολογισμό αποκλιμακώνεται, μετά και τις εσωτερικές εξελίξεις στη χώρα το Σαββατοκύριακο, ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν ήθελε να φανεί ότι προβαίνει σε υποδείξεις για το πως άλλα κράτη θα διαχειριστούν τον δικό τους δημοσιονομικό σχεδιασμό.

"Ομως έχουμε κάποιους κοινούς κανόνες, οι οποίοι είναι αυτοί που διασφαλίζουν τη σταθερότητας της Ευρωζώνης, την σταθερότητα δηλαδή του συνόλου των οικονομιών μας, και συνεπώς ελπίζουμε πως σε αυτή τη φάση θα ληφθούν αποφάσεις", ανέφερε.

Σε σχέση με τις επικείμενες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης που προετοιμάζει το σημερινό Εurogroup, ο Υπουργός δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι οι προτάσεις είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για αποφάσεις που θα ληφθούν το επόμενο διάστημα.

Συνέχισε ωστόσο λέγοντας πως "δεν είμαι βέβαιος ότι μέχρι τις 14 του μήνα θα μπορέσουν να ληφθούν αποφάσεις σε όλο το εύρος των ανοικτών ζητημάτων που έχουμε ενώπιόν μας, πρέπει όμως να ληφθούν τουλάχιστον αποφάσεις σε βασικά ζητήματα όπως αυτά που σχετίζονται με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας και τα επόμενα βήματα της τραπεζικής ένωσης".

Κληθείς να διευκρινίσει τη θέση της Κύπρου σε σχέση με την εγγύηση καταθέσεων EDIS, ο Υπουργός τόνισε πως δεν θεωρεί ότι μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και δεν θα έπρεπε να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, καθώς είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της τραπεζικής ένωσης και συμπληρώνει την τραπεζική ένωση.

"Συνεπώς αυτό που πρέπει να αποφασιστεί είναι ο τρόπος προσέγγισης και εφαρμογής του, σε κάθε περίπτωση είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της τραπεζικής ένωσης", επανέλαβε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα