Ο ακτιβιστής Κ.Παπαστυλιανού βραβεύτηκε από το "Politico"

Ως έναν από τους 28 ανθρώπους που διαμορφώνουν θετικά τον κόσμο, χαρακτηρίζει η Επιτροπή Κατά της Σφαγής Πτηνών (Committee Against Bird Slaughter - CABS) του περιοδικού "Politico" τον Κύπριο ακτιβιστή για τα περιβαλλοντικά δικαιώματα Κλείτο Παπαστυλιανού, τον οποίο βράβευσε για τη δράση του.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της CABS και του Ιδρύματος SPA (Pro Biopersity Foundation), το περιοδικό Politico, με έδρα τις Βρυξέλλες,

που επικεντρώνεται στην ευρωπαϊκή και τη διεθνή πολιτική, ακολουθεί την πολιτική δραστηριότητα και τη δράση διαφόρων Ευρωπαίων πολιτών, βραβεύοντας τους πιο ενδιαφέροντες.

«Η επιλογή των καλύτερων γίνεται μέσω ενός δικτύου από ολόκληρη την ήπειρο, προσελκύοντας προτάσεις από αναγνώστες και μέλη προηγούμενων εκδόσεων της λίστας του. Στη συνέχεια, σε διάφορους γύρους συζητήσεων, η επιτροπή κατατάσσει τις προτάσεις με βάση το αποτέλεσμα των δράσεών τους. Ο στόχος μας: να βρούμε αυτούς που πραγματικά - και μερικές φορές απροσδόκητα - διαμορφώνουν θετικά τις χώρες τους ή την ΕΕ»- λένε οι συντάκτες του περιοδικού.

Aνάμεσα σε πρωθυπουργούς χωρών και επαγγελματίες πολιτικούς, στη λίστα του περιοδικού ξεχωρίζει το όνομα ενός Κύπριου ακτιβιστή. «Ο Κλείτος έχει πραγματικό πολιτικό ταλέντο», σχολιάζει ο Άλεξ Χέιντ, γενικός διευθυντής της οργάνωσης CABS.

«Ο Κλείτος και όλοι οι ακτιβιστές μας, εξυπηρετούν ένα κοινό σκοπό: τη φύση, τη δικαιοσύνη και την ίδια την κοινωνία. Δεν είναι έγκλημα να είσαι ακτιβιστής, σημαίνει να αντιστέκεσαι και να μην αποδέχεσαι αδικίες και παραβιάσεις. Και η Κύπρος το έχει ανάγκη αυτό», προσθέτει ο κ. Χέιντ.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα