Ντόχερτι: Δεν αναμένουμε προβλήματα από έρευνες Exxon

Δεν αναμένουμε προβλήματα από την κάθοδο των ερευνητικών της Exxon Mobil, εξάλλου δεν έρχεται (το Ocean Investigator) για γεωτρήσεις, αλλά για αρχαιολογικές έρευνες, δήλωσε η Αμερικανίδα πρέσβειρα στην Κύπρο Κάθλιν Ντόχερτι, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου για την κάθοδο στο νησί του Αμερικανού Υφυπουργού Γουές Μίτσελ.

Οι ΗΠΑ,

συνέχισε, στηρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να διενεργεί γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της. Ο καλύτερος τρόπος να επιλυθεί το ζήτημα του διαμοιρασμού των φυσικών πόρων, είναι η επίλυση του Κυπριακού και οι Κύπριοι θα αποφασίσουν πώς θα γίνει αυτό.

Κατέπλευσε στο λιμάνι Λεμεσού το Ocean Investigator(VID-PIC)

Σε αυτό το πλαίσιο υπέδειξε, μάλιστα, πως δεν αναμένονται έσοδα πριν από την πάροδο 5 ετών από τις γεωτρήσεις. Η κ. Ντόχερτι, απαντώντας σ' ερωτήσεις δημοσιογράφων, σημείωσε επίσης ότι ούτως ή άλλως περνάνε πολλά χρόνια για την εισροή εσόδων από την αξιοποίηση δυνητικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και ο καλύτερος τρόπος για να υπάρξει κατανομή των πόρων σε όλους του Κύπριους θα είναι η εξεύρεση λύσης.

Τι δηλώνει ο Λιμενάρχης στο Λιμάνι Λεμεσού για το ερευνητικό

Σε ότι αφορά τις αυριανές επαφές του Γουές Μίτσελ, η κα. Nτόχερτι είπε ότι ο αξιωματούχος θα συζητήσει ενέργεια, κυπριακό και διμερείς σχέσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα