Τι δηλώνει ο Λιμενάρχης στο Λιμάνι Λεμεσού για το ερευνητικό

Το ''Ocean Investigator'' έχει αφιχθεί σήμερα το πρωί στο Λιμάνι Λεμεσού. Έχει ελλιμενιστεί σε κρηπίδωμα που βρίσκεται στον χώρο διαχείρισης της DP world. Αναμένεται να εκτελέσει κάποιες φορτώσεις εξοπλισμού, οι οποίες θα μεταφερθούν στο χώρο δράσης τους, στο οικόπεδο 10, ενώ αναμένεται να παραμείνει για λίγες μέρες εντός του λιμένα για να εκτελέσει αυτές τις εργασίες και ακολούθως θα αναχωρήσει για τον προορισμό του.

Αυτά δήλωσε ο Παναγιώτης Αγαθοκλέους, Λιμενάρχης στο Λιμάνι Λεμεσού,

μιλώντας στην κάμερα του ΣΙΓΜΑ.

Επίσης, αναμένεται ακόμη ένα σκάφος (Med Surveyor) για τον ίδιο σκοπό, το οποίο υπολογίζεται να αφιχθεί αύριο. Και εκείνο θα παραμείνει για κάποιες μέρες εδώ, πάλι για να φορτώσει κάποιον εξοπλισμό, και ακολούθως θα συνεχίσει και αυτό την πορεία του προς το οικόπεδο 10.

Θα εξυπηρετούνται από εταιρείες στο λιμάνι;

Ναι, η DP World έχει διαμορφώσει κατάλληλους χώρους, ώστε να εξυπηρετεί τον τομέα υδρογονανθράκων και δη και τις ερευνητικές εργασίες που θα γίνουν στο οικόπεδο 10 και οι υπηρεσίες που θα παρέχονται θα είναι από το λιμάνι Λεμεσού, από τον χώρο διαχείρισης της DP Wοrld, απάντησε ο κ. Αγαθοκλέους.

Στο παρόν στάδιο θα γίνει μια διερεύνηση και μια διαδικασία για την επόμενη γεώτρηση. Σίγουρα τα σκάφη θα χρησιμοποιούν το λιμάνι Λεμεσού για τη σύνδεση του θαλάσσιου χώρου με την ξηρά. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά στη γεώτρηση, αυτό θα εξεταστεί σε κατοπινό στάδιο, αφού τελειώσουν οι ερευνητικές εργασίες.

Οι ημερομηνίες που δίδονται είναι για να μπορέσουν να υπολογιστούν οι εργασίες που θα εκτελεστούν. Πιθανόν να γίνει και νωρίτερα η αναχώρηση, είναι θέμα πόσο σύντομα θα ολοκληρωθεί η εργασία αυτή.

Για πόσο καιρό θα διεξάγουν έρευνες;

Ένδειξη ακόμη δεν υπάρχει, απάντησε ο κ. Αγαθοκλέους. Οι ερευνητικές εργασίες έχουν ένα καθορισμένο πλαίσιο και ένα χρονοδιάγραμμα, όπως χρονοδιάγραμμα υπάρχει και για να ξεκινήσει και η γεώτρηση, κατόπιν της συμφωνίας που έχει υπογραφεί με το κράτος. Υπολογίζεται ότι το μέγιστο που μπορεί να πάρει είναι ένα μήνα και, από εκεί και πέρα, θα ξεκινήσουν οι εργασίες γεώτρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα