Δολοφόνησαν 53χρονο οι ενοικιαστές του στα κατεχόμενα

Η δολοφονία 53χρονου από τους ενοικιαστές του στον κατεχόμενο Καραβά, προβάλλεται ως το κύριο θέμα στις τρεις από τις πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες, ενώ αναφορές γίνονται και στην ανακάλυψη αρχαίου ναού, που χρονολογείται τρεις χιλιάδες χρόνια πριν στον κατεχόμενο Άγιο Θεόδωρο, στη μη συμμόρφωση των οδηγών με τους κανόνες οδικής ασφάλειας, που οδήγησε σε τροχαίο στον δρόμο Κυθρέας- Κερύνειας, στην επέτειο ιδρύσεως της Χαλκίν Σεσί, αλλά και το παρασκήνιο πίσω από τη συνάντηση του Τούρκου Προέδρου με «πρωθυπουργό» και «υπεξ».

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Αυξήστε τον

πληθυσμό σας, φιμώστε την Αφρίκα», γράφει ότι και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ντογάν» έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που δημοσίευσε χθες η εφημερίδα σχετικά με το παρασκήνιο πίσω από τη συνάντηση Τούρκου Προέδρου με «πρωθυπουργό» και «υπεξ». Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε στην πληθυσμιακή ανισότητα μεταξύ «νότιας» και «βόρειας» Κύπρου. Γράφει, ακόμα, ότι πέθανε σε ηλικία 90 χρόνων γνωστός Τ/κ ιατρός/ χειρούργος. Προβάλλει, ακόμα, τη δολοφονία 53χρονου στον κατεχόμενο Καραβά, ο οποίος μαχαιρώθηκε έξι φορές από τους ενοικιαστές του σπιτιού του, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Είμαστε η φωνή του λαού μας για 76 χρόνια», γράφει ότι σήμερα η εφημερίδα γιορτάζει 76 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου της φύλλου, στις 14 Μαρτίου του 1942, ενώ σήμερα συμπληρώνονται και 112 χρόνια από τη γέννηση του πρώην ηγέτη των Τ/κ και ιδρυτή της εφημερίδας Φαζίλ Κιουτσιούκ (14 Μαρτίου του 1906). Προβάλλει, ακόμα, τη δολοφονία του 53χρονου στον κατεχόμενο Καραβά. Αλλού γράφει ότι εντατικούς ελέγχους σε οχήματα θα πραγματοποιήσει το «τμήμα προστασίας του περιβάλλοντος», για να διαπιστώσει τις εκπομπές ρύπων.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Αντρόγυνο σκόρπισε τον τρόμο», αναφέρεται στη δολοφονία 53χρονου, υπαλλήλου του «δήμου» κατεχόμενου Καραβά, από ζευγάρι, ενώ σύμφωνα με την «αστυνομία» ο 39χρονος άντρας ακινητοποίησε το θύμα και η 34χρονη γυναίκα τον μαχαίρωσε συνολικά έξι φορές. Αλλού γράφει ότι πέθανε σε ηλικία 90 χρόνων, μετά από εξάμηνη πάλη ενάντια στον καρκίνο, ο γνωστός Τ/κ χειρούργος Καγιά Μπεκίρογλου. Η εφημερίδα δεν αναφέρεται σε άλλο θέμα στο πρωτοσέλιδο της.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Δολοφονία στη μέση του δρόμου», προβάλλει τη δολοφονία του Μεμντούχ Ουλουγκούν στον Καραβά και γράφει ότι το έγκλημα είναι «έγκλημα τιμής», ενώ, μετά το περιστατικό, τα μέλη των οικογενειών του θύματος και των θυτών αντάλλαξαν βρισιές. Αλλού γράφει ότι το «τμήμα» αρχαιοτήτων έχει ανακαλύψει αρχαίο ναό στον κατεχόμενο Άγιο Θεόδωρο, ο οποίος εκτιμάται ότι κτίστηκε πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια. Αναφέρει, ακόμα, ότι οι «αρμόδιες υπηρεσίες» έχουν ολοκληρώσει τις οδικές εργασίες στον δρόμο Κυθρέας - Κερύνειας αλλά οι οδηγοί δεν ακολουθούν τις οδηγίες για τη δική τους ασφάλεια και αναπτύσσουν ταχύτητα, με αποτέλεσμα να γίνονται καθημερινά τροχαία ατυχήματα.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Θανάσιμο πλήγμα έξι μαχαιριών», αναφέρεται στη δολοφονία του Μεμντούχ Ουλουγκούν από το ζευγάρι των ενοικιαστών του σπιτιού του στον κατεχόμενο Καραβά. Οι δράστες, 39 και 34 χρόνων, συνελήφθησαν από την «αστυνομία». Αναφορά γίνεται και σε δηλώσεις του «πρωθυπουργού» Τουφάν Ερχιουρμάν στην εφημερίδα, στις οποίες ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος της «κυβέρνησης» είναι ο επαναπατρισμός των Τ/κ. Αλλού γράφει ότι, από την 1η Απριλίου, οι ιατρικές υπηρεσίες θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέχρι τις 14:30 αντί μέχρι τη 13:00.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα