Κ.Ε: Τι θα πει στον Γκουτέρες ο Χριστοδουλίδης - VIDEO

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου μίλησε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του ΣΙΓΜΑ για την επικείμενη συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Γ.Γ. του Ο.Η.Ε Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο κ. Προδρόμου σημείωσε ότι ο Υπουργός Εξωτερικών θα αδράξει την ευκαιρία της παρουσίας του στη Ρώμη, στο περιθώριο της διάσκεψης για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, επαναβεβαιώνοντας προς τον Γ.Γ. του ΟΗΕ την ετοιμότητα της δικής μας πλευράς για διαπραγματεύσεις εντός των

παραμέτρων των Η.Ε.

«Θα ζητήσουμε να αξιοποιηθεί το πλαίσιο Γκουτέρες που ο ίδιος ο Γ.Γ. έχει βάλει», πρόσθεσε ο κ. Προδρόμου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει τον Γ.Γ. για τις προκλήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ.

Σε σχέση με το αίτημα της Noble για αναθεώρηση του συμβολαίου της με την Κυπριακή Δημοκρατία, ο κ. Προδρόμου αρκέστηκε να δηλώσει ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις, με την κάθε πλευρά να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της.

Παράλληλα, ο κ. Προδρόμου τόνισε ότι, την ίδια ώρα, η δική μας πλευρά θα κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται με τα γειτονικά κράτη, εκτός από τις εταιρίες, για εμπορική αξιοποίηση των κοιτασμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα