Ντεμπούτο για Απόστολο, «σεφτέ» για Ερμή

Οι «φτεροπόδαροι» πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, κόντρα στην Ένωση

ΕΡΜΗΣ 2
(Βασιλογιάννης 43', Γιένκα 73')
ΕΝΩΣΗ 1
(Φραγκέσκου 64' αυτ.)

Την πρώτη του νίκη στο χθεσινό πρωτάθλημα πανηγύρισε χθες βράδυ ο Ερμής, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική. Στο ντεμπούτο του Απόστολου Μακρίδη, οι «φτεροπόδαροι» επικράτησαν μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι τής Ένωσης στο «Αμμόχωστος», χάρη στα γκολ των Βασιλογιάννη (43') και Γιένκα (73'). Καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο

η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου, δεν κατάφερε όμως να εκμεταλλευτεί την υπεροχή της και δέχτηκε το γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα. Ανέβηκαν στην επανάληψη οι γηπεδούχοι και, παρά το γκολ που δέχτηκαν στο 64' (αυτογκόλ του Φραγκέσκου), αντέδρασαν και έφτασαν σε μια σημαντική από κάθε άποψη νίκη.

Κράτησε ο Παναγόπουλος
Η ομάδα του Παραλιμνίου ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 5ο λεπτό δημιούργησε την πρώτη καλή φάση για γκολ, ο Παναγόπουλος όμως απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Μπούντιμιρ. Ο Ελλαδίτης τερματοφύλακας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Ερμή στο πρώτο ημίχρονο, αφού σε ακόμα δύο περιπτώσεις σταμάτησε εντυπωσιακά τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ερμής κατάφερε ν' ανοίξει το σκορ λίγο πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Συγκεκριμένα, στο 43’ ο Ανδρέας Βασιλογιάννης βρέθηκε στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την όμορφη ενέργεια και σέντρα του Γιαγκουδάκη από αριστερά και με όμορφο πλασέ έκανε το 1-0.

Χρυσή αλλαγή ο Γιένκα
Με την έναρξη του β’ μέρους οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Δεν το βρήκαν στο 52’, σε κεφαλιά-ψαράκι απ' τον Μπούντιμιρ, που έφυγε λίγο άουτ, τα κατάφεραν όμως στο 64’. Ο Μπάουμαν έκανε συρτή σέντρα από δεξιά και ο Φραγκέσκου στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα την έστειλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Ερμής αντέδρασε άμεσα στο γκολ που δέχτηκε και λίγο αργότερα βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Κεϊτά, το γκολ όμως ακυρώθηκε σωστά αφού ο σκόρερ ήταν σε θέση οφ-σάιντ.
Δεν συνέβη όμως το ίδιο δύο λεπτά αργότερα. Στο 73΄, μετά από εκτέλεση φάουλ από δεξιά, ο Γιένκα πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι πέτυχε το νικητήριο γκολ. Ο χρυσός σκόρερ του Ερμή ήταν ο παίκτης ο οποίος είχε και την τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι, με σουτ που έφυγε λίγο έξω.

Διαιτητές: Κώστας Ψευδιώτης (Ν. Καλησπέρας - Γ. Σάββα)
Κίτρινες: Φραγκέσκου, Βασιλογιάννης / Ντίξον, Μέγκαχεντ, Κουμής, Μπάουμαν, Σίλβα, Σβόγιτς

Ερμής: Παναγόπουλος, Φραγκέσκου (70' Γιένκα), Γιαγκουδάκης, Ντε Πίνα, Γκονζάλες, Μαράκις, Ουαταρά (62' Μιζιτσιάν), Λατόρε (53' Μουσταφά), Λιούις, Κεϊτά, Βασιλογιάννης
Ένωση: Αμπάρης, Σίλβα, Πάρπας, Τσιακλής, Μπάουμαν, Μέγκαχεντ (72' Σβόγιτς), Κουμής (76' Μπασόφ), Φροξυλιάς (87' Φαν Ράνσμπεκ), Βαλλιάνος, Μπούντμιρ, Ντίξον.

Keywords
Τυχαία Θέματα