Απ' όλα είχε το πανέρι…

ΤΡΙΤΗ ΓΝΩΜΗ

Το ότι αναμενόταν με ενδιαφέρον η 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος ήταν δεδομένο, με βάση και το ότι περιελάμβανε ντέρμπι περσινών πρωταθλητών και δευτεραθλητών και ταυτόχρονα ντέρμπι της Λεμεσού.
Ταυτόχρονα, ήταν μια αγωνιστική που ερχόταν αμέσως μετά την πρώτη διακοπή εξαιτίας των διπλών υποχρεώσεων που είχε η εθνική μας ομάδα και διά μέσου της πρωτόγνωρης σκόνης που ταλαιπώρησε για ένα τουλάχιστον τριήμερο τους πάντες.

Στο τέλος της ημέρας και χωρίς ν' αναφερόμαστε στο τελευταίο χρονικά ματς, αυτό στο «Αμμόχωστος» ανάμεσα σε Ερμή και ΕΝΠ,

βγήκαν και αρκετές ειδήσεις και γενικά επιβεβαιώθηκαν όλοι αυτοί που πίστευαν ότι, έστω σχετικά νωρίς, κάτι θα προσθέσει αυτή η αγωνιστική.

Έγινε πολύ καλό -και με τεράστιο ενδιαφέρον στη διακύμανση του σκορ- ντέρμπι στο ΓΣΖ, το τελικό σκορ όπως εξελίχθηκε το ματς δεν αφήνει κανέναν παραπονούμενο, ενώ η Ανόρθωση συνέχισε από εκεί που έμεινε και βρέθηκε μόνη στην κορυφή έχοντας το απόλυτο.

Η Ομόνοια και πάλι δεν βλεπόταν και η Δόξα τσίμπησε βαθμό στην τελευταία φάση του αγώνα, ενώ ο Απόλλων δίκαια πήρε το ντέρμπι της Λεμεσού απέναντι σε μια ΑΕΛ, που έδειξε πάλι μπόλικες αδυναμίες και στηρίχτηκε, για να μείνει σε διεκδίκηση βαθμολογικού κέρδους, στον Ματίας Ντεγκρά.

Η Πάφος και η Νέα Σαλαμίνα πέτυχαν πρώτες νίκες και μάλιστα με τριάρες εντυπωσιακές και πλέον η μόνη ομάδα που δεν έχει κάνει πρόσθεση είναι η Αγία Νάπα, που ξεκίνησε προετοιμασία πιο αργά απ' όλους, άρα πιθανόν σύντομα να τη δούμε και αυτή να μαζεύει βαθμούς.

Γενικά, απ' όλα είχε το πανέρι, ακόμη και αρκετό κόσμο στα ντέρμπι, αλλά και στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», ενώ η διαιτησία στο σύνολό της είχε καλή παρουσία και δεν αναδείχτηκαν διαιτητές και βοηθοί σε πρωταγωνιστές, άρα αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια.

Τι κρατάμε, λοιπόν, από αυτήν την αγωνιστική;
Πραγματικά αρκετά στοιχεία έχουν το δικό του ενδιαφέρον.

Η Ανόρθωση επέστρεψε στην κορυφή μόνη, μετά από πολλούς μήνες, με τον κόσμο της να συνεχίζει να δίνει εντυπωσιακά το «παρών» του και βεβαίως θέλει να σπάσει φέτος το ρόδι και να φτάσει σε τίτλο μετά από μια οκταετή ανομβρία.

ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ παραμένουν στα πολύ μεγάλα φαβορί, έστω και αν έδειξαν αμυντικά κενά, αλλά η παρουσία πρωτοκλασάτων παικτών στις λοιπές γραμμές είναι βαρόμετρο στη συνολική τους προσπάθεια.
Ο Απόλλων δεν εντυπωσίασε αλλά παραμένει δυνατός και απαιτητικός, ενώ ΑΕΛ και Ομόνοια φαίνεται να θέλουν αλλά να μην μπορούν για ψηλές πτήσεις.

Είναι ίσως κάπως βαρύ από την 3η κιόλας αγωνιστική να γράφεται και να λέγεται κάτι τέτοιο γι' αυτές τις ομάδες, όμως αυτή είναι η πραγματικότητα με βάση όλα όσα έδειξαν μέχρι τώρα στον μαραθώνιο.
Θα αναμένουμε τη συνέχεια στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον, όπου θα υπάρξει και συνέχεια στα ντέρμπι και βεβαίως θα φανεί αν η μέχρι τώρα εικόνα -θετική ή και αρνητική- των ομάδων, θα είναι τελικά ο φετινός τους καθρέφτης…

Απ' εκεί και πέρα, αναμένεται με ενδιαφέρον η μάχη για επιβίωση, αλλά και για το κάτι παραπάνω από ομάδες που παραδοσιακά βρίσκονται στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα