Νουρής: Η Κυβέρνηση πέτυχε σε 3 χρόνια 11 μονάδες αύξηση του ΑΕΠ

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Νουρής μιλώντας κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2019 παρατήρησε ότι η συνετή οικονομική πολιτική της διακυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη, είχε αποτέλεσμα μέσα σε τρία μόλις χρόνια, τη μεγέθυνση του ΑΕΠ κατά 11 ολόκληρες μονάδες, καλύπτοντας το χαμένο έδαφος, ενώ και για φέτος, συνεχίζουμε να κινούμαστε με ρυθμούς ανάπτυξης 4%.

Ο κ. Νουρής είπε πως η Κύπρος μετά την

εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση, αυτήν του Γενικού Σχεδίου Υγείας. Μια μεταρρύθμιση, όπως είπε, που για δεκαετίες σχεδιαζόταν, συζητείτο και αναθεωρείτο χωρίς κανένας να έχει το πολιτικό θάρρος να συγκρουστεί με τα υπαρκτά κατεστημένα και να υλοποιήσει μια οφειλόμενη προς τους πολίτες μέγιστης σημασίας μεταρρύθμιση. Σε λίγους μήνες γίνεται πραγματικότητα η προσφορά στο σύνολο των πολιτών ισότιμης, ποιοτικής και ολοκληρωμένης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, συμπλήρωσε.

Ο κ. Νουρής παρατήρησε ότι την ίδια ώρα, εξίσου σημαντική είναι και η αναθεώρηση της στεγαστικής πολιτικής, αναφέροντας ότι οι ακολουθούμενες για τα 15 τελευταία χρόνια πολιτικές στέγασης, δημιούργησαν πέραν των 134 εκατομμυρίων ΜΕΔ και χαιρέτισε την εξαγγελία του ΥΠΕΣ για εκ βάθρων αναθεώρηση της στεγαστικής πολιτικής μέσα στην επόμενη χρονιά. Είπε ακόμα πως κορωνίδα της νέας στεγαστικής πολιτικής, αποτελεί η εξαγγελία για την ανέγερση κοινωνικών κατοικιών σε προσιτές τιμές με εξασφαλισμένη μια λελογισμένη χρηματοδότηση, ώστε να μπορούν τα νεαρά κυρίως ζευγάρια να αποκτούν την δική τους ιδιόκτητη στέγη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα