ΕΠΟΕΤ: Διαφωνία με αλλαγή θεσμικού πλαισίου της Cyta

Το Νομοσχέδιο με τίτλο «Ο περί Υπηρεσίας Τηλεπικοινωνιών Νόμος του 2017», συζήτησε, μεταξύ άλλων, η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη της ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ – ΣΕΚ) που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Σε ανακοίνωση της, η ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ – ΣΕΚ) επαναλαμβάνει τη διαχρονική θέση της οργάνωσης ότι διαφωνεί με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της CYTA από Δημοσίου Δικαίου σε Ιδιωτικού Δικαίου.

Αναφέρει, επίσης, ότι αν παρ΄ ελπίδα διαπιστωθεί ότι η πολιτεία στην πλειοψηφία της, προσανατολίζεται σε κάτι άλλο, απαιτεί

πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, που αποτελεί και υποχρέωση όλων αυτών που θα αποφασίσουν για το μέλλον της CYTA.

«Η στήριξη της ΟΗΟ και της ΣΕΚ στην όλη διαχείριση του θέματος είναι και δεδομένη και ουσιαστική. Η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη εξουσιοδότησε την Ε.Ε της ΕΠΟΕΤ για περαιτέρω χειρισμό του θέματος», προσθέτει.

Όσον αφορά την πρόσληψη Ανώτερου Εκτελεστικού Διευθυντή (CEO), η ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ – ΣΕΚ) αναφέρει ότι μετά από αρκετούς μήνες αναμονής, τελικά έχει απόφαση για το νέο Ανώτερο Εκτελεστικό Διευθυντή ο διορισμός του οποίου αναμένεται να επικυρωθεί στις 18/12/2018 από το Υπουργικό Συμβούλιο.

«Η στήριξη προς τον νέο ΑΕΔ, είναι δεδομένη. Οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις μας, ως εργαζόμενοι, για αναμόρφωση και ανάπτυξη της Cyta είναι διαχρονικές, οπότε θα στηρίξουμε τον νέο ΑΕΔ στο έργο του και αφού του δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος θα πρέπει να τυγχάνει αυστηρής και συνάμα δίκαιης αντιμετώπισης από όλους. Εμείς θα στηρίξουμε τις ενέργειες εκείνες που αποβλέπουν στην βελτίωση της αποτελεσματικότητας και ανταγωνιστικότητας του Οργανισμού, που θα έχει ως αποτέλεσμα την μεγιστοποίηση της αξίας του Οργανισμού», σημειώνει.

Αναφορικά με την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2015 -2018, η ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ – ΣΕΚ) αναφέρει ότι έχει ολοκληρώσει τις επαφές για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2015 -2018 με τον Οργανισμό, όπου υπάρχει κατ’ αρχή συμφωνία και αναμένει όπως ο Υπουργός Οικονομικών προχωρήσει για τελική έγκριση όπως προνοεί η συμφωνία πλαίσιο μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών , ΣΕΚ και ΠΕΟ.

Όσον αφορά την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2019 – 2021, η ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ – ΣΕΚ) σημειώνει ότι πρόθεση της Οργάνωσης είναι να υποβάλει αιτήματα για ανανέωση της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Αναφέρει, τέλος, ότι τα αιτήματα θα καθοριστούν σε πλήρη συνεργασία με την ΟΗΟ και την ΣΕΚ και θα εντάσσονται στα πλαίσια του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα