Moody's: Η RCB Bank διαθέτει υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια

Τα πλεονεκτήματα της RCB Bank όσον αφορά τη χαμηλή αναλογία σε Μη Εξυπηρετούμενες Χορηγήσεις και την υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια της Τράπεζας, αναφέρει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody`s σε επικαιροποιημένη ανάλυσή του για την τράπεζα, που δημοσιοποίησε σήμερα.

Σε ανακοίνωση της η RCB Bank αναφέρει ότι η ανάλυση του Moody’s «πρόκειται για μια ακόμη επιβεβαίωση της σταθερής οικονομικής θέσης της τράπεζας

από πλευράς κεφαλαίου και ρευστότητας».

Αναφέρεται επίσης ότι η αξιολόγηση της τράπεζας παρέμεινε αμετάβλητη σε Β1, με σταθερές προοπτικές (δύο βαθμίδες χαμηλότερες από την Κυπριακή Δημοκρατία με βαθμό πιστοληπτικής ικανότητας Ba2).

Σύμφωνα με την RCB Bank, ο οργανισμός αξιολόγησης βλέπει θετικά τις προσπάθειες της τράπεζας να αυξήσει την καταθετική βάση στην Κύπρο και επισημαίνει ότι η Τράπεζα έχει επιδείξει συνεπή αύξηση στις καταθέσεις που προέρχονται από την εγχώρια αγορά.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody`s είχε προχωρήσει πέρσι σε αναβάθμιση της αξιολόγησης καταθέσεων της RCB Bank σε Β1 από Β3 και της βασικής πιστοληπτικής αξιολόγησης σε b2 από b3 (BCA).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Moodyaposs,RCB Bank