Νομική διαμάχη δίνει το ζευγάρι που ύψωσε κυπριακή σημαία

Στο στούντιο του SigmaLive βρέθηκε το ζευγάρι τουρκόφωνων Κυπρίων (όπως αυτό-προσδιορίζονται) που βρίσκεται στο επίκεντρο ενός νομικού κυκλώνα στα κατεχόμενα επειδή κατηγορεί ευθέως την Τουρκία για παράνομη εισβολή και κατοχή στο νησί μας. Μάλιστα σε περισσότερες από μια περιπτώσεις ύψωσαν τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε υποστατικό τους, αλλά και στην παράνομη τουρκική πρεσβεία στα κατεχόμενα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να καταδείξουν την πίστη τους στο νόμιμο καθεστώς του νησιού.
Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως η
συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των κατεχομένων συμφωνούν με τις θέσεις και τις πράξεις τους αλλά λόγω του «δικτατορικού» καθεστώτος που επιβάλλει εδώ και 4 δεκαετίες η Τουρκία φοβούνται να υψώσουν ανάστημα.
Εκφράζουν ωστόσο την ελπίδα ότι η εκλογή Ακιντζί θα ανατρέψει τα δεδομένα και οι Κύπριοι που τυγχάνει όπως λένε να μιλούν Τουρκικά, θα καταφέρουν να αποτινάξουν τα τουρκικά δεσμά και να βάλουν το λιθαράκι τους στην οικοδόμηση ενός κοινού μέλλοντος για όλο τον κυπριακό λαό σε μια επανενωμένη πατρίδα, την Κυπριακή Δημοκρατία όπως αυτή ορίζεται από το σύνταγμα και το διεθνές δίκαιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα