Ν.Κορέα:Εστιατόριο αεροδρομίου ανοίγει σεφ με αστέρι Μισελεν

Ένα εστιατόριο που θα σερβίρει την παραδοσιακή κουζίνα της Κορέας θα ανοίξει στο νέο τερματικό σταθμό του διεθνούς αεροδρομίου Ιντσεόν, στη Νότια Κορέα, ένας κορεάτης σεφ βραβευμένος με δύο αστέρια Μισελέν.

«Το εστιατόριο αυτό θα κάνει το όνειρό μου πραγματικότητα, να γνωρίσει δηλαδή όλος ο κόσμος που επισκέπτεται την χώρα μου την ποιότητα της κορεάτικης κουζίνας», δήλωσε ο γνωστός στους γκουρμέ πελάτες, σεφ

Γιμ Τσανγκ σικ. Το εστιατόριο θα σερβίρει κυρίως κρύα νουντλς τύπου Pyongyang γνωστά ως « naengmyun» στα κορεάτικα και μια πικάντικη εκδοχή μιας σούπας από κόκκαλα βοδινού με την ονομασία «gomtang».

Ο Γιμ είναι ιδιοκτήτης των κορεάτικων εστιατορίων «Jungsik» στη Σεούλ και στη Νέα Υόρκη, τα οποία έχουν λάβει από ένα αστέρι Μισελέν το κάθε ένα. Το εστιατόριο στο Μανχάταν έχει βραβευθεί ήδη από το 2014. Ο Γιμ, ο οποίος θεωρείται ειδικός στη μοριακή κουζίνα, εκπαιδεύτηκε στους Aquavit και Bouley στη Νέα Υόρκη και στα Zuberoa και Akelarre στην Ισπανία πριν επιστρέψει στη Σεούλ το 2009 για να ανοίξει το επώνυμο εστιατόριο του στο αριστοκρατικό κέντρο της Σεούλ.

Η κουζίνα του βασίζεται στην παραδοσιακή κουζίνα της χώρας του με αρκετές δόσεις «πειράγματος». Τα ορεκτικά του είναι μοναδικά. Πολλά μικρά πιάτα με τουλάχιστον έξι finger foods τα οποία σερβίρονται με απλό κορεατικό ρύζι. Τα κύρια πιάτα του περιλαμβάνουν το «hoedeopbap», γνωστό και ως ρύζι με κομμάτια φρέσκου ωμού ψαριού, ωμό αχινό ανάμεσα σε κεχρί και αποξηραμένο κόκκινο φύκι, ενώ το γευστικό «Bossamdeopbap» παρασκευάζεται από τρυφερή χοιρινή κοιλιά, τραγανά ψημένη.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα