Έρχεται «επέλαση» χιονιά – Πότε εντείνονται τα φαινόμενα

Ψυχρό αναμένεται να είναι το επόμενο 48ωρο με την επέλαση του χιονιά να πλήττει τη χώρα μας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, απόψε, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, αρχικά κυρίως στα δυτικά αλλά αργότερα και σε άλλες περιοχές.

Η περιοχή που "πνίγηκε" στη βροχόπτωση τον Ιανουάριο

Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί,

αρχικά µέτριοι και στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, αλλά αργότερα θα καταστούν µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και στα προσήνεµα µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 13 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά στα προσήνεµα δυνατό να σχηµατιστεί παγετός.

Προειδοποίηση μετεωρολογικής για τον καιρό αύριο στην Κύπρο

Αύριο, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και πιθανό µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο, ενώ αργά το απόγευµα και τη νύκτα αναµένονται χιόνια σε ορεινές περιοχές µε υψόµετρο µεγαλύτερο από περίπου 1000-1100µ.

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ και τοπικά στα προσήνεµα πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ, για καταστούν αργά το απόγευµα δυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη µέχρι κυµατώδης και τοπικά κυµατώδης για να καταστεί αργότερα πολύ κυµατώδης και στα προσήνεµα µέχρι τρικυµιώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Την Παρασκευή, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος και σχετικά ψυχρός.

Στην περιοχή θα πνέουν πολύ ισχυροί άνεµοι, οι οποίοι από το απόγευµα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση.

Keywords
Τυχαία Θέματα