Νηφάλια ανάλυση της κατάστασης για το Brexit ζητά ο Σουλτς

Η Μεγάλη Βρετανία στέκεται μετά την απόφαση για Brexit ενώπιον μιας δύσκολης οικονομικής αποστολής, δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στην εκπομπή «Morgenmagazin» των δημόσιων καναλιών της γερμανικής τηλεόρασης ARD και ZDF.

«Η χώρα βρίσκεται ενώπιον μιας φάσης ανασφάλειας. Τώρα πρέπει η ΕΕ να αναλύσει την κατάσταση με νηφαλιότητα», πρόσθεσε ο κ. Σουλτς.

Το αποτέλεσμα συνιστά καταπέλτη για το μέλλον της Ε.Ε. Ανησυχία επικρατεί στις Βρυξέλλες
και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.Έκτακτες συσκέψεις προγραμματίζονται στη βελγική πρωτεύουσα για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στη Βρετανία.

Αυτή την ώρα συγκαλείται έκτακτη διάσκεψη των Προέδρων των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αντικείμενο μεταξύ άλλων και την έκτακτη σύγκλιση της Ολομέλειας, πιθανόν εντός της ημέρας.

Μίνι Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί το πρωί στις Βρυξέλλες, υπό τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς και του Πρωθυπουργού της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της Ε.Ε. το τρέχον εξάμηνο.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα