Κατακρημνίζεται η στερλίνα λόγω Brexit

Οι υποστηρικτές της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από τη Ευρωπαϊκή Ένωση πήραν σαφές προβάδισμα στην καταμέτρηση των ψήφων του χθεσινού δημοψηφίσματος, με το διαφαινόμενο αποτέλεσμα να οδηγεί τη στερλίνα σε πτώση που ενδέχεται να είναι η μεγαλύτερη που έχει υποστεί ποτέ στις διεθνείς αγορές.

Το βρετανικό νόμισμα υποχωρούσε έως και 9% σε χαμηλό τριακονταετίας, κάτω από το 1,35 δολάριο πριν από λίγο, υφιστάμενο μια βουτιά μεγαλύτερη και από εκείνη της λεγόμενης Μαύρης

Τετάρτης του 1992, όταν ο Τζορτζ Σόρος διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην δραματική πτώση της λίρας και τον αποκλεισμό τους από τον Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών, που προηγήθηκε του ευρώ.

Σε μια ένδειξη της διεθνούς ανησυχίας ο υφυπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας αρμόδιος για τις Διεθνείς Υποθέσεις Μασατσούγκου Ασακάουα ανακοίνωσε ότι θα διαβουλευθεί με τον υπουργό Οικονομικών Τάρο Άσο για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστούν οι αντιδράσεις των αγορών, τις οποίες περιέγραψε ως πολύ απότομες.

Τα γραφεία στοιχημάτων άλλαξαν δραστικά τις εκτιμήσεις τους για το Brexit, με το Betfair να κάνει λόγο για 94% πιθανότητες.

Keywords
Τυχαία Θέματα