Νέο ΣΟΚ στο Παγκύπριο: Κάρφωσε τον πατέρα της για παιδοφιλία

Νέα ψυχρολουσία στο Παγκύπριο με την είδηση που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και κάνει λόγο για μία ανήλικη, που βρήκε τη δύναμη να καταγγείλει τον ίδιο της τον πατέρα για παιδική πορνογραφία.

Όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα, η συγκεκριμένη περίπτωση έρχεται στο φως μέσα από χθεσινή απόφαση του Ανωτάτου, όπου προσέφυγε ο πατέρας στην προσπάθεια του να ακυρώσει το ένταλμα έρευνας που εκδόθηκε για την οικία

και κατ’ επέκταση για τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Ανωτάτου: ««ανήλικο πρόσωπο, πρώτου βαθμού συγγενείας με τον ύποπτο, κατήγγειλε στην Αστυνομία πως ο αιτητής (σ.σ. ο ύποπτος) διατηρεί λογαριασμό στο facebook και ότι μέσω αυτού συνομιλεί με ανήλικα κορίτσια, με τα οποία ανταλλάσσει γυμνές φωτογραφίες, παρουσιαζόμενος ως άτομο νεαρότερης ηλικίας και προσκαλώντας ανήλικες να συναντηθούν μαζί του με σκοπό να τις ψωνίσει. Ήταν η θέση του εν λόγω προσώπου ότι πέτυχε πρόσβαση στον λογαριασμό του αιτητή, αφού κατείχε τους κωδικούς πρόσβασης, τους οποίους της είχε δώσει ο ίδιος».

Ο ύποπτος, σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, είναι διαζευγμένος και διαμένει μαζί με τη μητέρα και την αδελφή του.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, εξέτασε έναν προς έναν όλους τους λόγους τους οποίους επικαλέστηκε ο ύποπτος στην προσπάθεια του να ακυρώσει το ένταλμα σύλληψης και τους απέρριψε.

Κρίθηκε, μάλιστα, πως δεν ήταν τέτοια ώστε να δώσει καν άδεια για υποβολή αίτησης έκδοσης προνομιακού εντάλματος για ακύρωση του επίμαχου εντάλματος έρευνας.

Το ένταλμα λοιπόν, όπως καταλήγει το δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου», παραμένει σε ισχύ και φαίνεται πως αν οι ισχυρισμοί της ανήλικης ευσταθούν, η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα