Κορυφαίος Γερμανός ειδικός στο ΦΠΑ στην Κύπρο για σεμινάρια

Ο κορυφαίος Γερμανός ειδικός σε θέματα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ,) Δρ. Volker Μ. Jorczyk, σε συνεργασία με το γνωστό Κύπριο σύμβουλο ΦΠΑ, Αλέξη Τσιελεπή, θα παραδώσουν στο τέλος Μαρτίου δύο μοναδικά σεμινάρια σχετικά με την εφαρμογή του έμμεσου φόρου για Τουριστικούς Πράκτορες και για Ξενοδοχεία &Διοργανωτές Εκδηλώσεων, αντίστοιχα.

Ο Δρ. Jorczyk είναι ίσως ο κορυφαίος ειδήμων επί του θέματος στην Ευρώπη με εμπειρία πέραν των 20 χρόνων ως φορολογικός σύμβουλος και εκπαιδευτής αποκλειστικά

σε θέματα ΦΠΑ της τουριστικής βιομηχανίας και το εξειδικευμένο Σχέδιο Περιθωρίου Οργανωτών Τουριστικών Περιηγήσεων (ΣΠΟΤΠ).

Διετέλεσε ανώτερος φοροτεχνικός στο Τμήμα Φορολογίας της Γερμανίας, ίδρυσε και διηύθυνε για 15 χρόνια το Τμήμα Τουρισμού και Φορολογίας της PwC στο Ντίσελντορφ, ενώ τώρα ηγείται του οίκου TTL Tourism Tax &Law mbH, ο οποίος και ασχολείται μόνο με το ΦΠΑ στην τουριστική βιομηχανία.

Τα δύο υψηλού επιπέδου σεμινάρια θα λάβουν χώρα το πρωί και το απόγευμα της Παρασκευής, 31 Μαρτίου 2017, στην Λεμεσό και ενδιαφέρουν όλους τους επαγγελματίες του συγκεκριμένου τομέα.

Αναφερόμενος στον Δρ. Jorczyk, ο κ. Τσιελεπής είπε: «Είμαι κατενθουσιασμένος που ο Volker έχει αποδεχτεί την πρόσκληση μου για να μοιραστεί μαζί μας τις εξειδικευμένες γνώσεις του. Ανυπομονώ να μάθω από αυτόν και να διδάξω μαζί του.»

Για το σεμινάριο του πρωινού της 31 Μαρτίου και το οποίο θα ασχοληθεί κυρίως με το ΣΠΟΤΠ, ο κ. Τσιελεπής εξήγησε ότι οι κατευθυντήριες γραμμές για το συγκεκριμένο σχέδιο καθορίζονται στην Ευρωπαϊκή Οδηγία ΦΠΑ μέσα από ένα σύνολο πέντε άρθρων.

«Το πρωινό σεμινάριο θα καταπιαστεί με τη νομική βάση των άρθρων αυτών πως ερμηνεύονται στην Κύπρο καθώς και την πρακτική που εφαρμόζεται σε ζητήματα όπως τη διαφορά μεταξύ του ΣΠΟΤΠ και των κανονικών διατάξεων ΦΠΑ, κατά πόσο εφαρμόζουμε ενιαίο υπολογισμό περιθωρίου ή υπολογισμό ανά συναλλαγή, συναλλαγές B2B και άλλα,» είπε προσθέτοντας:

«Θα αναλυθούν επίσης οι επερχόμενες νομοθετικές αλλαγές του ΣΠΟΤΠ που αναμένονται να ψηφιστούν σύντομα και το μέλλον του ΦΠΑ στην ταξιδιωτική βιομηχανία.»

Όσον αφορά το σεμινάριο για τα ξενοδοχεία και τους διοργανωτές εκδηλώσεων που θα λάβει χώρα το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Ο κ. Τσιελεπής είπε ότι το είδος εργασιών μίας σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας άλλα και των διοργανωτών συνεδρίων και εκδηλώσεων, έχει πλέον εξελιχθεί σε ένα πολύπλοκο ιστό συναλλαγών.

«Στο σεμινάριο θα αναλυθεί ο συντελεστής ΦΠΑ που εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση και σε κάθε συναλλαγή, πότε και γιατί, θα μελετηθεί ο χειρισμός των προπληρωτέων ποσών και ακυρώσεων, ο φορολογικός χειρισμός υπηρεσιών εστίασης, εξόδων προβολής, προμηθειών και φιλοδωρημάτων, ο χειρισμός ΦΠΑ για υπηρεσίες ανακαίνισης, η διαφορά για σκοπούς ΦΠΑ μεταξύ χρεώσεων για ‘είσοδο’ και ‘συμμετοχή’ και άλλα πολλά», είπε ο κ. Τσιελεπής.

O κ. Τσιελεπής είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chelco VAT Ltd και επικεφαλής εκπαιδευτής της Chelco VAT International Academy, η όποια και διοργανώνει το σεμινάριο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.chelcoVAT.com/seminars.

Keywords
Τυχαία Θέματα