Νέο Toyota Aygo X: Το απόλυτο crossover πόλης είναι εδώ!

Έφθασε ψηλότερο και ανατρέπει τους κανόνες της πόλης

Το νέο Toyota Aygo X έφθασε και στην Κύπρο και είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε όλες τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων, καθώς σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στην Ευρώπη.

Γεννημένο μέσα από έρευνα και μελέτη

Μέσα από μια ευρεία έρευνα που αφορούσε τις ανάγκες των οδηγών που επιλέγουν να κινηθούν εντός των μεγάλων αστικών κέντρων η Toyota, αφού συνέλεξε

όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και αποκωδικοποίησε τα δεδομένα, έδωσε σαφείς κατευθυντήριες οδηγίες προς το σχεδιαστικό τμήμα της Toyota Motor Europe στο Βέλγιο.

Με την αξιοποίηση της χρήσιμης ανατροφοδότησης από την έρευνα προέκυψε το νέο Toyota Aygo X το οποίο είναι κατασκευασμένο για να είναι ταυτόχρονα ευέλικτο και συμπαγές, ώστε να μπορεί να κινείται εύκολα μέσα στην κίνηση των μεγάλων πόλεων και να είναι πλήρως αξιόπιστο και άνετο για εξορμήσεις εκτός πόλης με ιδανικό εσωτερικό χώρο για 4 επιβαίνοντες. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μοντέλο που πάει παντού με άνεση, ευελιξία και μοναδικό στυλ.

Το νέο μοντέλο ξεχωρίζει επειδή αποπνέει αίσθηση εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθησης στον οδηγό, ενσωματώνοντας την ελίτ των τεχνολογικών εξελίξεων σε ένα πακέτο που είναι οικονομικό στη λειτουργία. Ταυτόχρονα εκφράζει όλα όσα επιθυμούν οι Ευρωπαίοι πελάτες από ένα αυτοκίνητο κατηγορίας Α.

Κατασκευασμένο με συνταγή επιτυχίας

Το Toyota Aygo X είναι κατασκευασμένο στην επιτυχημένη πλατφόρμα GA-B της Toyota Global New Architecture (TNGA), που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με το Yaris—Αυτοκίνητο της Χρονιάς στην Ευρώπη το 2021—και αργότερα με το Yaris Cross.

Η αρμονική συνεργασία των σχεδιαστών της Toyota με τους μηχανικούς δημιούργησε όλες τις προϋποθέσεις για την επιτυχία με ένα αυτοκίνητο που διαθέτει νεανικό και διασκεδαστικό χαρακτήρα, ιδιαίτερη προσωπικότητα που αναδεικνύεται με την αναδιπλούμενη οροφή και τα αξιοσημείωτα κορυφαία τεχνολογικά χαρακτηριστικά.

Το Aygo X είναι ιδανικό σχεδιασμένο για να είναι ευέλικτο στους στενούς δρόμους της πόλης και για αυτό έχει μικρή ακτίνα στροφής μόλις 4,7m μία από τις καλύτερες στην κατηγορία του.

Οι σχεδιαστές της Toyota στην Ευρώπη έδωσαν μια άλλη αίσθηση στο νέο Aygo X, υλοποιώντας αρμονικά τη μετάβαση από ένα Hatchback σε έναν crossover τύπο αμαξώματος, ενώ η σύγχρονη και μοντέρνα προσέγγιση του μοντέλου είναι ευδιάκριτη από

το εμπρόσθιο μέρος που είναι πιο κοντά στους τροχούς σε συνδυασμό με τα λοξά πίσω παράθυρα και τις τέσσερις νέες premium χρωματικές παλέτες που είναι διαθέσιμες μόνο με το Aygo X.

Το αυτοκίνητο τροφοδοτείται από τον πολυβραβευμένο κινητήρα 1 λίτρου, 3κύλινδρο 1KR-FE που έχει βελτιωθεί ώστε να πληροί τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, ενώ προσφέρει υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας και απόδοσης.

Ως αποτέλεσμα προκύπτει μια συνδυασμένη βαθμολογία κατανάλωσης καυσίμου WLTP 4,7-5,0 λίτρα/100 χλμ (χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων), 4,9-5,2 λίτρα/100 χλμ. (κιβώτιο ταχυτήτων S-CVT) και 107-114 g/km (χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων), 110-117 γρ. /km (μετάδοση S-CVT) CO2.

Όλες αυτές οι βελτιώσεις σημαίνουν ότι το πιο πρόσφατο προϊόν της κατηγορίας Α της Toyota είναι πιο οικονομικό και λειτουργεί με περισσότερους από έναν τρόπους.

Αναβαθμισμένο με πλήρως λειτουργικές διαστάσεις

Το νέο Aygo X είναι 235 mm μακρύτερο από τον προκάτοχό του. Το μήκος του είναι 3.700 mm. Αυξημένο κατά μόλις 90 mm είναι και το μεταξόνιο, ενώ η μπροστινή προεξοχή είναι 72 mm μικρότερη από το Yaris.

Το συνολικό πλάτος του αμαξώματος σε σύγκριση με το Aygo, αυξήθηκε κατά 125 mm σε 1.740 mm. Η θέση των καθισμάτων έχει αυξηθεί κατά 55 mm. Το γεγονός αυτό βελτιώνει ακόμα περισσότερο την οπτική επαφή του οδηγού με τους πεζούς και τους ποδηλάτες.

Το νέο μοντέλο είναι κατά 65 mm ψηλότερο από το προηγούμενο με το συνολικό ύψος του οχήματος να διαμορφώνεται στα 1.525 mm. Αυξημένος κατά 125 mm, σε σχέση με το Aygo, είναι και ο χώρος αποσκευών με επιπρόσθετη χωρητικότητα 60 λίτρων, φθάνει δηλαδή τώρα τα 231 λίτρα, ενώ με πεσμένα τα πίσω καθίσματα ο χώρος αυξάνεται στα 829 λίτρα.

Η απόσταση από το έδαφος έχει επίσης μεγαλώσει κατά 11 mm σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Εξέλιξη που δίνει στον οδηγό περισσότερη σιγουριά στον δρόμο.

Παράλληλα το σύστημα διεύθυνσης έχει ρυθμιστεί για αστική και προαστιακή οδήγηση και συνδυάζεται με το νέο κιβώτιο ταχυτήτων S-CVT, ενώ οι μεγαλύτεροι τροχοί και τα μεγαλύτερα ελαστικά συνδυάζονται με την ανάρτηση TNGA. Οι μηχανικοί της Toyota συνεργάστηκαν με τους κατασκευαστές ελαστικών και δημιούργησαν μια ιδανική μορφή ζάντας η οποία επιτρέπει τη σωστότερη ροή του αέρα.

Μαγνητίζει τα βλέμματα, κερδίζοντας την προσοχή

Η νέα χρωματική φιλοσοφία του μοντέλου είναι εμπνευσμένη από διάφορα μπαχαρικά, έτσι αναπτύχθηκε μια μοναδική γκάμα χρωμάτων για το Aygo X, καθένα από τα οποία αποτυπώνει τη διευρυμένη και ενδιαφέρουσα προσωπικότητα του αυτοκινήτου. Αυτές οι τέσσερις νέες premium χρωματικές παλέτες είναι διαθέσιμες μόνο με το Aygo X.

Το Cardamon Green δημιουργεί μια εντύπωση στυλ και κομψότητας, αποπνέοντας μια εκλεπτυσμένη και διακριτική αισθητική ως αποτέλεσμα του χαμηλού κορεσμού του πράσινου χρώματος.

Το Chilli Red είναι ένα φλογερό και premium χρώμα που τραβάει τα βλέμματα των περαστικών με μια ζεστή και βαθιά χαρακτηριστική αντανάκλαση χάρη στη συμπερίληψη λεπτών μπλε μεταλλικών νιφάδων στο κόκκινο χρώμα.

Το Ginger είναι ένα εκλεπτυσμένο μπεζ που υποδηλώνει ένα πνεύμα περιπέτειας και ζεστή πολυπλοκότητα στην απόχρωσή του.

Το Juniper είναι νεανικό με μια πινελιά αρρενωπότητας, πρόκειται για ένα μπλε που δημιουργήθηκε ειδικά για το μοντέλο, ώστε να αποδίδει μια παγωμένη δροσιά ενώ προσθέτει διακριτικούς κοκκινωπούς τόνους.

Καθένα από αυτά τα ισχυρά χρώματα μπαχαρικών προσφέρεται μόνο με τη bi-tone σχεδίαση για να δημιουργεί μια έντονη και αισθητική αντίθεση, που αναπτύχθηκε έχοντας κατά νου ολόκληρο το στυλ του Aygo X.

 Αντί για απλή μαύρη οροφή, όπως συμβαίνει με άλλα μοντέλα, η διχρωμία επεκτείνεται επίσης στο πίσω μέρος του Aygo X και συγχωνεύεται προς τα εμπρός με τις πλαϊνές ράγες και τους θόλους των τροχών. Το αποτέλεσμα που προκύπτει δημιουργεί έναν πραγματικά μοναδικό χαρακτήρα για να κάνει το Aygo X αμέσως αναγνωρίσιμο.

Με πρωτότυπο χαρακτήρα και προσήλωση στη λεπτομέρεια

Ο ζωηρός χαρακτήρας και η έντονη προσωπικότητα του νέου μοντέλου ξεχωρίζει τόσο εξωτερικά με τους ιδιαίτερους LED προβολείς, τον εμβληματικό σχεδιασμό στα φώτα του πίσω μέρους και τα χαρακτηριστικά «φτερά» που πλαισιώνουν τις ζάντες αλουμινίου 18”, όσο και εσωτερικά στο σαλόνι που διευκολύνει την αλληλεπίδραση οδηγού και επιβατών, συνθέτοντας ένα περιβάλλον άνεσης και υψηλής αισθητικής, μέσω των τεχνολογικών καινοτομιών που εμπεριέχει, τους έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους, τα φίνα υλικά κατασκευής και την προσήλωση στη λεπτομέρεια, η οποία είναι ευδιάκριτη στις ραφές των καθισμάτων και στις επιλογές των αποχρώσεων που βρίσκονται σε αρμονία με το χρώμα του αμαξώματος.

Έμφαση στην ασφάλεια εντός και εκτός πόλης

Είτε για τις καθημερινές διαδρομές εντός του αστικού κέντρου, είτε για τις περιπετειώδεις εξορμήσεις, εκτός πόλης, το νέο Toyota Aygo X προσφέρει αυτοπεποίθηση και ασφάλεια, καθώς είναι εξοπλισμένο με τα πιο πρόσφατα και αναβαθμισμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας Toyota Safety Sense και Advanced Driver Assistance με λειτουργίες όπως το Σύστημα Αποφυγής Πρόσκρουσης με Ανίχνευση Πεζών και Ποδηλάτων. Ταυτόχρονα φέρει ενσωματωμένο το σύστημα Τ-Mate, ενώ διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα που συναντώνται στις «μεγάλες» κατηγορίες οχημάτων της Toyota, καθώς έχει δημιουργηθεί στην πλατφόρμα GA-B της αρχιτεκτονικής Toyota Global New Architecture (TNGA).

Με συνδεσιμότητα που ξεχωρίζει

Το νέο Toyota Aygo X αποτελεί τον ορισμό της υψηλής διασύνδεσης και όλων των νέων τεχνολογικών τάσεων με έξυπνες προσαρμογές και λειτουργικά άρτιες καινοτομίες. Προσφέρει ασύρματη σύνδεση με το smartphone του οδηγού, μέσω του Toyota Smart Connect και παρέχει μεγιστοποίηση της οδηγικής απόλαυσης με HD οθόνη 9’’, ενώ διαθέτει σύστημα πλοήγησης Cloud, ψηφιακό βοηθό, καθώς και έξυπνο σύστημα φωνητικών εντολών. Παράλληλα παρέχει τον απόλυτο έλεγχο στον οδηγό, ο οποίος μπορεί να συνδεθεί στο ΜyT, προκειμένου να ρυθμίσει από μακριά τη θερμοκρασία στο σαλόνι, αλλά και να κλειδώσει ή να ξεκλειδώσει τις θύρες του αυτοκινήτου μέσω του Smartphone του.

Το νέο Toyota Aygo X έφθασε για να ανατρέψει κάθε στερεότυπο που ήταν συνδεδεμένο με τα αυτοκίνητα πόλης και να χαράξει νέα δεδομένα στην οδηγική εμπειρία, με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και ανεπανάληπτο στυλ που θα κάνει κάθε διαδρομή μοναδική εμπειρία άνεσης, ασφάλειας και υψηλής αισθητικής.

Με σύντομο χρόνο παράδοσης στην Κύπρο, το Toyota Aygo X ήρθε για να κάνει τη διαφορά στους δρόμους των πόλεων του νησιού και σε κάθε crossover περιπετειώδη εξόρμηση.

Μάθετε περισσότερα στο : https://www.toyota.com.cy/new-cars/aygo-x/

Keywords
Τυχαία Θέματα