Να μην επαναλάβουμε τα ιστορικά λάθη του παρελθόντος

Έχουμε υποχρέωση σε όλους αυτούς που έδωσαν αγώνες για την πατρίδα, να αναγνωρίσουμε τα ιστορικά μας λάθη, να μάθουμε από αυτά και να μην τα επαναλάβουμε, ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας στο επίσημο μνημόσυνο για τους πεσόντες της τουρκικής εισβολής της 20ής Ιουλίου του 1974, που τελέστηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Θεοδώρου, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου από την Ιερά Μητρόπολη Πάφου.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι πρέπει «να καταλάβουμε ότι τα εθνικά μας θέματα και η αγάπη προς την Ελλάδα

δεν προσφέρονται ούτε για ακρότητες ούτε για δημαγωγίες, ούτε για τη διχαστική όξυνση». Να καταλάβουμε πάνω απ’ όλα, είπε, ότι το πατριωτικό στις μέρες μας δεν είναι οι κορώνες και τα συνθήματα, αλλά το καθετί που καθιστά την πατρίδα μας πιο ισχυρή και πιο αξιόπιστη.

Εργαζόμαστε σκληρά για να επιτύχουμε μια λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, δήλωσε σε επιμνημόσυνο λόγο του ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, προσθέτοντας πως μέσα από την ειρηνική διαδικασία των διαπραγματεύσεων, μέσα σε ένα ευνοϊκότερο κλίμα και με την ενεργό πλέον συμβολή και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ευελπιστούμε ότι θα φτάσουμε σε μια λύση που να είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, να στηρίζεται στις αρχές του διεθνούς δικαίου και να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες όλων των νόμιμων πολιτών της χώρας μας.

Εξάλλου, ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου ανέφερε, σε αντικατοχική ομιλία του, ότι η δική μας πλευρά έχει όλη την καλή βούληση και θέληση να επιτύχουν οι διεξαγόμενες συνομιλίες, σημειώνοντας πως εξαρτάται ωστόσο και από την άλλη πλευρά, ειδικά την Τουρκία, να συμβάλει με τον ίδιο ουσιαστικό και καθοριστικό τρόπο, στην επίλυση του Κυπριακού.
Κατήγγειλε, παράλληλα, την Τουρκία, ότι δεν υποβοηθά τις προσπάθειες ανεύρεσης των αγνοουμένων, υπονομεύοντας τις προσπάθειες της ΔΕΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα