Μία συνοδός για τρία παιδιά ειδικής εκπαίδευσης - Φωνές από γονιούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία συνοδό μοιράζονται ένα παιδάκι με ολική τύφλωση, ένα με μερική τύφλωση και ένα παιδάκι που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού.

Οι γονείς των παιδιών εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση αυτή, αφού οι ανάγκες των παιδιών είναι διαφορετικές.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» η μητέρα ενός από τα παιδιά με τύφλωση,η κα Λάουρα Παίση εξήγησε πως, «το παιδί μου και το δεύτερο παιδί που είναι επίσης τυφλό μοιράζονται την ίδια συνοδό για τρίτη χρονιά. Τα παιδιά λειτουργούν μια χαρά μαζί γιατί η ιδιαιτερότητά τους είναι σχεδόν είναι η ίδια και έφτιαξαν μια πολύ καλή ομάδα».

Ανέφερε πως «φέτος τα παιδιά θα φοιτήσουν στην Προδημοτική και ενημερωθήκαμε λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ότι θα φοιτήσει μαζί τους άλλο ένα παιδάκι και θα μοιράζονται την συνοδό. Το παιδάκι αυτό βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού  και είναι διαφορετικές οι ανάγκες του. Χρειάζεται συνεχή επίβλεψη όπως και τα δικά μας παιδιά. Μ΄ αυτή την απόφαση η Επαρχιακή Διοίκηση θα πάρει πίσω τα παιδιά».

Τέλος η κα Παίση είπε πως η ίδια όπως και οι γονείς του παιδιού που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, έστειλαν επιστολή, προχώρησαν σε ένσταση και παρευρέθηκαν στη συνεδρία της Επαρχιακής.

«Περιμέναμε μια βδομάδα για απάντηση που τελικά ήταν αρνητική. Είχαμε τονίσει τις ανάγκες των παιδιών μας και τις συνέπειες που θα έχει η απόφαση αυτή για τα παιδιά μας, αλλά δεν εισακουστήκαμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα