Μεταφορά ισραηλινού Λεβιάθαν σε Αίγυπτο μέσω αγωγού ανακοίνωσε ο Στάινιτς

Το Ισραήλ και η Αίγυπτος συμφώνησαν να κατασκευάσουν έναν αγωγό για τη σύνδεση του κοιτάσματος  Λεβιάθαν του Ισραήλ με τους τερματικούς σταθμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη βόρεια Αίγυπτο, δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός την Κυριακή, σύμφωνα το Reuters. Η απόφαση αυτή περιπλέκει ακόμα περισσότερο τον σχεδιασμό της Κυπριακής Κυβέρνησης για

αποστολή της Αφροδίτης στην Αίγυπτο για υγροποίηση (επίσης με αγωγό)

 

Ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Γιουβάλ Στάινιτς είχε  συνάντηση με τον Αιγύπτιο Ομόλογό του Τάρεκ Ελ Μόλλα  καθώς και οι δύο χώρες αναζητούν νέους τρόπους για να επεκτείνουν την ανάπτυξη του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου.

 

Το κοίτασμα Λεβιάθαν στην ΑΟΖ του Ισραήλ, που βρίσκεται 130 χιλιόμετρα (80 μίλια) έξω από τις ακτές του Ισραήλ, προμηθεύει ήδη την ισραηλινή εγχώρια αγορά και εξάγει αέριο στην Ιορδανία και την Αίγυπτο. Οι μέτοχοι της περιλαμβάνουν τις Chevron και Delek Drilling.

 

Οι συνεργάτες του Λεβιάθαν  διερευνούν επιλογές για την επέκταση του έργου, συμπεριλαμβανομένης μιας πλωτής εγκατάστασης ΥΦΑ ή ενός υποθαλάσσιου αγωγού για σύνδεση με τερματικά ΥΦΑ στην Αίγυπτο που έχουν αδρανήσει ή υπολειτουργούν 

 

Ο Στάινιτς είπε ότι οι δύο κυβερνήσεις προχωρούν με το σχέδιο αγωγού και εργάζονται για μια επίσημη συμφωνία.

 

«Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν για την κατασκευή (ενός) υπεράκτιου αγωγού φυσικού αερίου από το πεδίο φυσικού αερίου Λεβιάθαν στις εγκαταστάσεις υγροποίησης στην Αίγυπτο, προκειμένου να αυξηθούν οι εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω των εγκαταστάσεων υγροποίησης στην Αίγυπτο», ανέφερε το γραφείο του Στάινιτς σε δήλωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα